SHK ESSEN met waterstof als nieuw centraal thema

Geplaatst op 08 augustus 2022 door Redactie

Vakforum ‘De praktijk van waterstof in dialoog’ opent in hal 2

Naast duurzame sanitairtrends is de energietransitie een van de hoofdthema's op de SHK ESSEN, die van 6 t/m 9 september plaatsvindt in de Messe Essen. Want de vakbeurs, met zijn circa 400 exposanten en het Fachverband SHK NRW als ideële verantwoordelijke, staat voor bewuste klimaatbescherming. In hal 2 wordt dit jaar voor het eerst een vakforum georganiseerd rondom een van de energiedragers van de toekomst, onder de naam ‘De praktijk van waterstof in dialoog’. Daar gaan exposanten onder meer in op toepassingsgebieden voor waterstof op het gebied van sanitair, verwarming en klimaatregeling en presenteren ze apparatuur en componenten.

Dankzij het bijmengen van waterstof in het gasnetwerk en de planning van waterstofnetten komen er nieuwe producten op de markt. Op alle vlakken krijgen professionals op het gebied van ambachtelijk vakwerk en technische installatie te maken met vraagstukken en nieuwe taken, van planning en installatie tot onderhoud. “De energietransitie kan alleen worden gerealiseerd met steun van de ambachtelijke sector en de industrie. Met het nieuwe platform op de SKH ESSEN, ‘De praktijk van waterstof in dialoog’, dragen onze lidbedrijven een steentje bij", vertelt Volker Meyer, hoofdbestuurder van de Bundesvereinigung der Firmen im Gas- und Wasserfach (figawa, officieel geregistreerde vereniging van bedrijven op het gebied van water en gas), die partner is van het nieuwe vakforum.

Producten en beursinnovaties van Bosch Thermotechnik en Siemens

Tot de exposanten in hal 2 behoren onder meer Bosch Thermotechnik, de Deutsche Verein des Gas- und Wasserfaches (DVGW), het Gas- und Wärme-Institut Essen, Grünbeck Wasseraufbereitung, Karl Dungs, KLINGER, Remeha en Siemens. “We zijn ontzettend blij dat het ons is gelukt om de SHK ESSEN uit te breiden met een belangrijk thema voor de toekomst. Bezoekers kunnen bij ons nieuwe producten ervaren en vergelijken. Bovendien doen ze praktijkgerichte informatie op voor hun bedrijf. Wij gaan ervan uit dat milieuvriendelijke en kostenefficiënte verwarmingssystemen in de toekomst nog belangrijker zullen worden op de SHK ESSEN", zegt Sabina Großkreuz, afdelingshoofd Marketing bij de Messe Essen.

Naast de producten van de exposanten worden er op het vakforum elke dag lezingen gehouden over de energietransitie. De DVGW gaat bijvoorbeeld in op de vraag hoe waterstof in de ambachtelijke sector terechtkomt, en het Initiative Brennstoffzelle vertelt over het belang van warmtecellen voor de verwarmingsmarkt van de toekomst. De exposanten Grünbeck Wasseraufbereitung en KLINGER houden een presentatie over ultrapuur water voor de productie van waterstof en afdichtingen bij waterstoftoepassingen. Andere thema's zijn onder meer mogelijke vervolgopleidingen voor de ambachtelijke sector, en werkingsprincipe, toepassingsgebieden, productie en kostenefficiëntie van brandstofcellen.

Tickets voor de SHK ESSEN zijn vanaf nu online verkrijgbaar via www.shkessen.de. Een kaartje kost EUR 21, met korting EUR 11,50. Op de website van SHK ESSEN vinden bezoekers bovendien de digitale bezoekplanner. Die omvat onder meer een lijst met namen van de exposanten en evenementen en de mogelijkheid om contact op te nemen met exposanten.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement