SHK ESSEN 2018 - Meerwaarde voor monteurs

Geplaatst op 12 januari 2018 door Redactie

Nieuwe producten en ontwikkelingen en een optimaal voorbereid beursbezoek

Vakbeurzen zijn een belangrijk instrument om trends te herkennen, de dialoog aan te gaan met vakmensen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de eigen branche. Van 6 tot 9 maart 2018 biedt de SHK ESSEN hier alle gelegenheid toe in de Messe Essen. Bovendien kan iedereen zijn bezoek aan de beurs van tevoren eenvoudig tot in de puntjes voorbereiden.

Alles over de sanitair- en verwarmingsbranche onder één dak: met naar verwachting zo'n 570 exposanten uit 18 landen is de SHK ESSEN de grootste nationale installatievakbeurs in Duitsland. De beurs biedt het publiek uitgebreid inzicht in de wereld van sanitair, verwarmingstechniek en klimaatbeheersing. Daarbij ligt de focus vooral op nieuwe ontwikkelingen, en niet alleen van bekende fabrikanten.

“Met naar verwachting zo'n 570 exposanten uit 18 landen is de SHK ESSEN de grootste nationale installatievakbeurs in Duitsland.”

Elk jaar zijn er ook ‘hidden champions’ en nieuwe aanbieders onder de exposanten. De uitdagingen zijn groot: een verwarming moet allang niet meer alleen verwarmen, maar ook nog uitblinken in efficiëntie. Daarnaast is de digitalisering in alle branches voelbaar. Of het nu gaat om een sanitairproduct, ventilatie of verwarming - oplossingen zijn steeds vaker 'smart’ voor meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Als ‘beurs voor beroepsmensen’ draait de SHK ESSEN 2018 niet alleen om het herkennen van opkomende trends, maar ook om de toepassing hiervan in de praktijk. Alle exposanten zijn sterk gericht op het concrete installatiewerk. Bovendien presenteert een groot deel van de exposanten in een eigen beurshal gereedschappen en bedrijfsfaciliteiten voor de dagelijkse werkzaamheden.

Begeleidend programma in het kader van kennisuitwisseling

Naast de tentoonstelling biedt de SHK ESSEN een breed gesorteerd begeleidend programma dat kennisuitwisseling door het publiek stimuleert en mogelijkheden schept om te netwerken. Met de Nederland en België-dag bijvoorbeeld richt de beurs zich specifiek op bezoekers uit de buurlanden. Veel bedrijven bieden hun informatie ook in de betreffende talen aan. Bovendien wordt op deze dag vaak personeel ingezet dat meerdere talen spreekt.

“Met de Nederland en België-dag bijvoorbeeld richt de beurs zich specifiek op bezoekers uit de buurlanden.”

Het planningsforum van vakvereniging SHK NRW is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde op de SHK ESSEN. In compacte voordrachten worden dagelijks actuele thema's uit de branche aangesneden. In de speciale fabrikantneutrale presentatie ‘Moderne verwarmingstechnologie’ presenteert het Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie (BDH) bovendien de actuele stand van zaken op het gebied van uiterst efficiënte verwarmingssystemen.

Goed bereikbaar, duidelijk parkeergeleidingssysteem

De SHK ESSEN is vanuit Nederland en België goed bereikbaar. De beurslocatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers die met de auto komen. Staat u verder weg geparkeerd, dan is er een shuttle service beschikbaar die u in alle comfort naar het beursterrein en weer terug brengt. Daarnaast is de Messe Essen vanaf het centraal station van Essen ook uitstekend bereikbaar met het OV. Het is aan te raden om kaarten te kopen via de website www.shkessen.de, zodat u zonder wachttijd aan de kassa direct naar binnen kunt.

Kaarten zijn 19 euro per stuk, voor (vakschool)leerlingen en studenten geldt een gereduceerd tarief van 11 euro. De SHK ESSEN is op 6 t/m 8 maart geopend van 9 tot 18 uur, en op 9 maart van 9 tot 16 uur.

Mis niets meer dankzij een goede voorbereiding en de app

Op de website www.shkessen.de vindt u voorafgaand aan de beurs niet alleen uitgebreide informatie, u kunt zich er ook grondig voorbereiden op uw bezoek. Installateurs kunnen hier een persoonlijke route samenstellen en afspraken maken met exposanten. Bijzonder handig en makkelijk is ook de officiële beursapp: deze biedt vooraf uitgestippelde themaroutes, een merklijst en een foto- en notitiefunctie. Met een optimale voorbereiding weet u zeker dat u optimaal profiteert van uw beursbezoek. De app is in de periode voorafgaand aan de SHK ESSEN beschikbaar in de App Store van Apple en via Google Play.

Meer informatie op: www.shkessen.de

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement