Seminar Energy Efficiency door Monitoring tijdens WoTS 2016

Geplaatst op 21 juli 2016 door Redactie

Voor elk bedrijf is het belangrijk om op de kosten te letten en één van de manieren is het begrijpen van het totale energieverbruik. Tijdens het seminar Energy Efficiency door Monitoring krijgt u concrete voorbeelden van klantencases om de grote voordelen van monitoring te zien.

Daarnaast gaan de sprekers in dit seminar in op de laatste stand van sensoriek, telemetrie, monitoring en trouble-shooting voor de nodige technische diepgang.

Hinder ten gevolge van Power Quality wordt vaak pas onderkend als een probleem zich daadwerkelijk al heeft voorgedaan. Bedrijven zijn zich vaak niet bewust van een mogelijk power quality probleem in hun installatie en nemen daarom niet altijd voorzorgsmaatregelen. Kenter en DNVGL zijn samen op zoek gegaan naar een methode waarbij een bedrijf van te voren inzicht krijgt in enkele power quality aspecten zonder daarbij uitputtende metingen te hoeven uitvoeren.

Ieder jaar komen er 14.000 tot 17.000 spanningsdips voor. Deze dips hebben vanzelfsprekend invloed op de continuïteit van bedrijfsprocessen: complete installaties kunnen uitvallen. Door continu te monitoren worden spanningsdips altijd herkend. Harmen Sikkema van forTop automation & energy control presenteert hoe u een goed beeld krijgt van de kwaliteit van de energievoorziening.

Als Power Quality wordt gemeten omdat er “onverklaarde” storingen optreden, is het gewenst om zoveel mogelijk informatie te verzamelen op het moment van de storing. Het kan natuurlijk voorkomen dat het vermogen over een langere tijd gemonitord dient te worden. Roy Hali van Batenburg Mechatronica loopt door diverse scenario’s om tot een bewuste keuze van een instrument te komen.

Bij de productie van zink maakt Nyrstar gebruik van gelijkrichters met thyristoren en dioden. Nyrstar kreeg enkele malen te maken met een onverklaarbare kortstondige uitval van de gelijkrichters met thyristoren. In samenspraak met HyTEPS heeft Nyrstar gekozen voor monitoring van transiënten, pieken, dips, flikker en harmonischen. De sprekers tonen de resultaten van dit project.

Jelle Bierma zal u namens Dewetron Benelux meenemen in de wereld van Power Quality en troubleshooting. Uiteindelijk heeft u met hele praktische zaken te maken: het monitoren van de netkwaliteit, inzicht krijgen in het belastingsgedrag en hoe staat de praktijk ten opzichte van de norm?

Het seminar wordt afgesloten met de focus op het elektriciteitsnet. Dat zal de komende jaren grote veranderingen ondergaan om een dynamischer vraag en aanbod van elektriciteit te accommoderen.

Eén van de problemen waar distributiebedrijven mee te maken hebben, is dat er meer intelligente apparatuur op aangesloten wordt. Erik van Hilten van National Instruments bespreekt een test binnen het Livelab van Alliander, hoe de data te beveiligen is.

Het seminar Energy Efficiency door Monitoring vindt plaats op donderdagochtend 6 oktober tijdens World of Technology & Science 2016. U kunt zich hiervoor registreren via www.wots.nl. Wanneer u zich inschrijft voor de World of Automation, kunt u zich kosteloos aanmelden voor dit seminar.


Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement