Schone lucht onontbeerlijk voor gezond binnenklimaat

Geplaatst op 20 april 2022 door Redactie

Frisse lucht en goede ventilatie zorgen voor een gezond binnenklimaat. In scholen, kantoren, hotels, restaurants en andere omgevingen waar mensen samenkomen. Frisse lucht klinkt zo eenvoudig. Maar achter de deur naar kantoor of school is frisse lucht lang niet altijd vanzelfsprekend. Welke oplossingen er zijn en hoe die die geïmplementeerd worden, is te vinden in het kennisdocument ‘Frisse lucht’ met stappenplan.

Gezonde binnenlucht

Gebouweigenaren, beheerders, facility managers en installateurs – allemaal zijn ze betrokken bij een frisse, gezonde binnenlucht. Lucht waarvan het gehalte CO₂ en vluchtige organische stoffen (VOS), de luchtvochtigheid en de temperatuur voldoen aan de gestelde normen. Maar die frisse lucht komt niet aanwaaien.

Om een gezonde luchtkwaliteit te realiseren én te behouden is het gebruik van een ventilatiesysteem een voor de hand liggende zaak. Maar de werking ervan verschilt per type en kan op verschillende manier worden geoptimaliseerd. In het kennisdocument ‘Frisse lucht’ heeft ABB alle aspecten op een rij gezet. Daarbij worden verschillende oplossingen gepresenteerd – van eenvoudig tot allesomvattend.

In het kennisdocument worden tips gegeven voor een optimale ventilatie en worden de verschillende systemen belicht. Belangrijk is daarbij het stappenplan waarmee de lezer stapsgewijs de weg inzet naar een gezond binnenklimaat. Lees hier het kennisdocument ‘Frisse lucht’.