SANDEN CO2 koelaggregaten verkrijgbaar bij Centercon

Geplaatst op 17 oktober 2017 door Redactie

Na een succesvolle introductie in Japan, zijn de 100% CO2 gekoelde CDU koelaggregaten van SANDEN nu ook verkrijgbaar in Nederland. Deze innovatie in luchtgekoelde koelaggregaten is een milieuvriendelijke, efficiënte en compacte oplossing voor retailers en andere kleine koeltoepassingen.

Klimaatneutraal

SANDEN is dé toonaangevende fabrikant in de toepassing van CO2-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het natuurlijke, niet giftige en klimaatneutrale CO2 koudemiddel (R744). In tegenstelling tot de in commerciële koeling veelvuldig toegepaste F-gassen, heeft CO2 geen negatieve impact op het milieu (GWP=1). Bovendien is het een zeer veilig koelmiddel: bij een lekkage is er geen gevaar voor de eindgebruiker of technicus. Wel dient deze technicus een vakbekwaamheidscertificaat te bezitten.

Energiezuinig

Naast milieuvriendelijk is de CDU ook bijzonder energie-efficiënt dankzij de toegepaste frequentiegeregelde DC scrollcompressor. Gemiddeld is een kostenbesparing van 25% te realiseren vergeleken met een R410a gekoelde koelunit. Het gewicht is beperkt dankzij de aluminium HX-microchannel gaskoeler. De CDU is extreem compact, zeer geluidsarm ( < 30db op 10 meter afstand) en eenvoudig te installeren.