Samsung kondigt de introductie van volledig R32-assortiment aan

Geplaatst op 18 april 2019 door Redactie

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) en Ambrava | Samsung hebben een progressieve omschakeling aangekondigd naar de nieuwe en lagere GWP koudemiddel R32. Deze omschakeling zal worden doorgevoerd in het volledige assortiment residentiële en licht commerciële split systeem airconditioning.

Samsung begon het proces van overgang naar dit nieuwe koudemiddel in 2018, met de lancering van R32 RAC (Room Air Conditioning) wandsystemen. Dit wordt nu voltooid door in 2019 het gehele assortiment met split systemen te vervangen, inclusief de prijswinnende Wind-free™-producten.

Jerry Ploeg, Commercieel Directeur Ambrava | Samsung zegt hierover: "Het belangrijkste voor onze klanten is dat Samsung bij de introductie niet onmiddellijk de beschikbaarheid van een gelijkwaardig R410A-product zal staken. We zullen ons voorraadprofiel echter geleidelijk richten op de nieuwe R32-modellen, die efficiënter zijn dan de vorige modellen. In plaats van een geleidelijke overgang van onze modellen naar het nieuwe koudemiddel, heeft Samsung bij de lancering een R32-variant van haar gehele collectie split-systemen ontwikkeld, waaronder de ronde 360 Cassette, Wind-Free™ cassettes en overige wand-, plafond-, en vloermodellen.”

Naast de lancering van het R32-assortiment, zal Samsung ook een Wind-Free™-versie uitbrengen van zijn slanke 1-weg cassette. "Klanten omarmen de talloze voordelen van Wind-Free™ technologie, die zowel de bedrijfskosten verlagen als het comfortniveau verbeteren. Dus, na het succes van de VRF Wind-Free™ 1-weg cassette, verwelkomen we de toevoeging van dit model aan onze splitsysteem line-up", aldus Ploeg.

De nieuwe R32-koudemiddelmodellen bereiken een aanzienlijk hoger rendement dan die met R410A, met SEER's tot 7,6 en SCOP's tot maximaal 4,6. Het R32 koudemiddel heeft een ruim bereik en werkt bij een tempratuur van -20 ºC bij verwarmen. De voorgevulde leidinglengten zijn tevens verhoogd, wat zowel installatietijd en -kosten vermindert.

Ga naar www.ambrava.nl voor meer informatie over de producten in het assortiment klimaatoplossingen van Samsung.