Samenwerking vormt de sleutel voor succes!

Geplaatst op 26 februari 2020 door Redactie

Al meer dan vijf decennia levert Jaga Climate Designers binnenklimaatconcepten over de hele wereld. Er wordt vol ingezet op innovatieve en duurzame ontwikkelingen als het gaat om koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen. Maar er is meer. Voor de Climate Designers van Jaga is er geen discussie over de urgentie om niet alleen producten te ontwikkelen voor het binnenklimaat maar ook voor het buitenklimaat. Werken aan een duurzame toekomst waarbij een inspanning wordt gevraagd van eenieder en waarbij samenwerking door alle disciplines een must is om tot succes te komen.

Niet alleen woorden, maar vooral daden, is het devies bij de Climate Designers van Jaga. En het is dan ook niet meer dan logisch dat Jaga zich heeft aangesloten bij de Klimaatmissie Nederland. Klimaatmissie Nederland organiseert en realiseert aardgasloze totaaloplossingen voor huiseigenaren in Nederland. Een prachtig voorbeeld van hoe het moet maar vooral van hoe het anders kan.

Initiatieven

Johan van Putten, Climate Designer bij Jaga: “De materie is en blijft complex en het is dan begrijpelijk dat veel bewoners het overzicht kwijtraken en niet goed weten wat ze nu precies moeten. En dat terwijl de wil om het anders te doen er wel is. Bovendien vraagt het verduurzamen van een woning om een behoorlijke investering die zonder (bouwgebonden) financieringsmogelijkheid voor de meeste bewoners niet valt op te brengen.

“De materie is en blijft complex en het is dan begrijpelijk dat veel bewoners het overzicht kwijtraken en niet goed weten wat ze nu precies moeten.”

We zien echter steeds meer initiatieven waarbij door vele partijen wordt samengewerkt om verduurzaming betaalbaarder en toegankelijker te maken. Zie bijvoorbeeld de Klimaatmissie Nederland. Niet voor niets dat Jaga daar ook van de partij is. Samenwerking vormt de sleutel voor het succes!”

Integraal

Klimaatmissie Nederland is niet iets van de tekentafel maar biedt woningeigenaren concreet de mogelijkheid om een gehele renovatie tot een energieneutrale, comfortabele en gezonde woning in één keer goed uit te voeren. Johan van Putten: “Een reëel verhaal, betaalbaar en met prestatiegaranties. Belangrijk punt in dit proces: één loket voor woningeigenaren waar alles wordt geregeld, voor onder meer inmeten, adviseren, uitvoeren en controleren tot een dynamisch onderhoudsplan.” Dat een en ander daadwerkelijk al tot resultaten heeft geleid is te zien aan twee projecten in Amersfoort: Vathorst en Schothorst. Een mooi maar vooral praktisch voorbeeld hoe partijen laten zien dat het anders kan.

Afstemming

Bij een dergelijke samenwerking is transparante communicatie en tijdig overleg onontbeerlijk. Producten/apparaten moeten goed op elkaar worden afgestemd. Speciaal voor de Klimaatmissie werkt Jaga hard aan de doorontwikkeling van Oxygen. De onderdelen en de installatie worden vereenvoudigd waardoor het onderhoud en beheer lokaal kan worden uitgevoerd.

“Eén loket voor woningeigenaren waar alles wordt geregeld, voor onder meer inmeten, adviseren, uitvoeren en controleren tot een dynamisch onderhoudsplan.”

Zo kan ieder onderdeel in een kunststofmal worden geklikt met als voordeel dat het toestel nooit vervangen hoeft te worden, slechts het desbetreffende onderdeel. En dat scheelt weer in de kosten voor de huiseigenaar. In december 2019 werd het eerste prototype van de vernieuwde Oxygen gelanceerd en in de loop van dit jaar komt het product op de markt.

Creativiteit

Als het gaat over duurzaamheid wordt bij Jaga Climate Designers altijd gezocht naar een combinatie van creativiteit en durf, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Of wat anders gezegd, meer in de filosofie van Jan Kriekels (CEO Jaga): Creativiteit leidt tot innovaties en technologische ontwikkelingen waarmee we niet alleen binnenshuis in een prettige, meer comfortabele en meer gezonde omgeving kunnen leven maar waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de toekomst van onze aarde. Er valt nog heel veel te winnen maar de jongste ontwikkelingen laten zien dat er veel mogelijk is. Anders denken en vooral anders doen!

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement