Samenwerken voor een onontbeerlijke ventilatieoplossing

Geplaatst op 03 juni 2020 door Redactie

“Beveja Ventilatoren en Luchtbehandeling BV is importeur en distributeur van ventilatoren en alles wat daarmee te maken heeft – dat doen we al sinds 1982.” Aan het woord is Bart-Jan Jansen, DGA van het familiebedrijf in Waalwijk.

Ventilatie en luchtbehandeling

De handelsonderneming is totaalleverancier op het gebied van ventilatoren, luchtbehandelingskasten, dakventilatoren, ventilatorboxen, roosters, spiromaterialen, flexibele slangen en regelapparatuur. Naast het realiseren van luchtbehandelingsprojecten verzorgt Beveja op grote schaal kwalitatief hoogstaande ventilatieoplossingen voor installateurs en de industrie in heel Europa.

Bart-Jan Jansen: “Een groot deel van onze ventilatoren produceren we zelf conform onze eigen hoogwaardige specificaties, middels een private label onder de merknaam S-Vent Q-label. Met die innovatieve productlijn zijn wij in staat om onze klanten een hoge kwaliteit te garanderen.” Alle producten liggen in het eigen magazijn ruim op voorraad. Indien gewenst kan de installateur (maar uiteraard ook de fabrikant) daar op werkdagen zijn bestelde producten afhalen.

De aanpak van een familiebedrijf

“Wij zijn een echt familiebedrijf, ook in de traditionele zin” zegt Bart-Jan Jansen. “Op die manier profileren wij ons zowel intern als in de markt. Bovendien beschouwen wij ook onze klanten als familie, zo pakken we de samenwerking althans wel aan.”

Die benadering van (vaak jarenlange contacten met) klanten is overduidelijk in het geval van VarroTec BV in Uden. “Met VarroTec werken wij al ruim dertien jaar vruchtbaar samen” legt hij uit. “Wij leveren de fabrikant al sinds jaar en dag onder meer hoogwaardige zware industriële ventilatoren, als onderdeel in hun machines.”

“Wij werken al ruim dertien jaar vruchtbaar samen met VarroTec”

VarroTec produceert en levert wereldwijd coatingapparatuur (zowel hot-end als cold-end coating equipment) voor de glasindustrie: producenten van container- en verpakkingsglas. Beveja levert de fabrikant een drietal Karl Klein ventilatoren: DNG 1-1,5/WS/TS en DNG 6-28/WS/TS (beiden 2-polige lagedruk ventilatoren), en de DNG 6-45D.

“VarroTec is typisch zo’n bedrijf waar wij een goede klik mee hebben – wij staan te allen tijde 100% klaar voor hen. De samenwerking is dan ook hecht; ondanks dat zij de benodigde ventilatoren bij veel meer aanbieders in de markt zouden kunnen aanschaffen – hoewel dat niet de Rolls Royces onder de ventilatoren zijn zoals wij die leveren -, kiezen zij er toch consequent voor om zaken te doen met ons.”

Samenwerking op dezelfde golflengte

Ryan van Esch, samen met zijn compagnon Carel van de Leegte van VarroTec BV, beaamt de woorden van Bart-Jan Jansen. “Wij hebben met Beveja een hechte en uitermate goede samenwerking, ze denken in alles met ons mee. Vorig jaar bijvoorbeeld kwamen we op een gegeven moment plots onverhoopt een onderdeel tekort. Toen is er door Beveja meteen geanticipeerd en heeft men een oplossing gerealiseerd. Dat getuigt van een flexibiliteit die wijzelf ook hanteren naar onze klanten toe. Daar komt nog bij dat wij bewust kiezen voor een persoonlijk contact met de lokale ondernemer, die we daarmee direct supporten in plaats van materialen online te bestellen.”

 “Door de producten van Beveja toe te passen, zijn wij verzekerd van de beoogde hoogwaardige kwaliteit” 

Over de toepassing van juist de betreffende Beveja ventilatoren in hun machines vertelt Ryan van Esch: “Met DNG 1-1,5 creëren we in onze machines een gedoseerde luchttoevoer. DNG 6-28 ventilatoren gebruiken we in combinatie met een centraal afzuigsysteem op onze machines.” Om de machines te koelen i.v.m. de hitte die ontstaat tijdens het productieproces, wordt specifiek het type DNG 6-45 toegepast. “Hiermee creëren we een perfecte temperatuurbeheersing.”

Om de bewuste keuze voor Beveja te benadrukken, vervolgt hij: “Wij opereren expliciet in een nichemarkt. Kwaliteit is daarom van meer dan doorslaggevend belang. Dat is nog een reden waarom wij er bewust voor kiezen om samen te werken met Beveja Ventilatoren en Luchtbehandeling: door onder meer hun producten toe te passen, zijn wij verzekerd van de beoogde hoogwaardige kwaliteit.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement