's Werelds eerste elektrisch aangedreven E-schroevendraaier

Geplaatst op 06 maart 2018 door Redactie

"Drive with speed, fix with feeling" – met deze slogan belooft Wiha gebruikers van speedE®, 's werelds eerste VDE-gecertificeerde E-schroevendraaier van Wiha , dat ze hun schroefklussen minimaal dubbel zo snel kunnen voltooien. Een elektromotor ondersteunt het indraaien van schroeven – tot 0,4 Nm om zo het materiaal te beschermen. Handmatig en met volledig controle kan de schroef vervolgens verder worden gefixeerd, net zoals bij een normale schroevendraaier. Een innovatieve, elektrische ratelfunctie ondersteunt de gebruiker daarbij. Het wereldwijd unieke drietrapsproces van speedE® maakt aanmerkelijk sneller, efficiënter en tegelijkertijd gecontroleerder en gezonder werken mogelijk.

Dankzij de elektrische aandrijving neemt deze E-schroevendraaier met 'speed' aanmerkelijk sneller het tijdrovende en intensieve handmatig schroeven over in vergelijking met de conventionele manier van werken. Minstens tweemaal zo snel in vergelijking met handmatig schroeven bereiken de gebruikers met speedE® hun doel en kunnen zij op comfortabele wijze hun efficiency in het dagelijkse werk merkbaar verbeteren. Daarbij wordt ook nog eens krachtbesparend en gezonder werken mogelijk gemaakt.

Nadat de geïntegreerde materiaalbeschermingsfunctie bij 0,4 Nm wordt geactiveerd, kan gewoon handmatig en met volledig gevoel tot 8 Nm worden bijgesteld resp. vastgedraaid. Op die manier kan deze E-schroevendraaier ook als volwaardige, VDE-geteste schroevendraaier worden gebruikt. Deze bewust fijn afgestelde krachtoverdracht- en momentcontrole in de elektrische stand betekent in het bijzonder bij gevoelige schroefwerkzaamheden een belangrijk voordeel voor de gebruiker. De elektrische ratelfunctie, die het continu overgrijpen bij handmatig schroeven tot het verleden laat behoren, draagt ook bij aan gezonder en efficiënter werken. Een geïntegreerd LED lampje zorgt ervoor dat gebruikers ook in het donker uitstekend kunnen werken met dit product.

Zowel qua afmetingen als gewicht is speedE® vergelijkbaar met een 'normale' schroevendraaier. Dat maakt 's werelds eerste E-schroevendraaier van Wiha met zijn compacte, lichte design tot de ideale mobiele schroefhulp in de meest uiteenlopende branches en toepassingsgebieden. Gebruikers krijgen met dit product bovendien maximale flexibiliteit, omdat met alle beschikbare schroefbits uit het Wiha slimBit-programma elektrisch kan worden geschroefd. Alle Wiha VDE slimBits zijn compatibel met speedE® en getest bij 10.000 V AC, 100% gecontroleerd en toegelaten tot 1.000 V AC.

Met één acculading kunnen met speedE® tot 800 elektrische schroefverbindingen worden gerealiseerd. Dat biedt de gebruiker in het ideale geval een periode van enkele dagen waarin met de Wiha E-schroevendraaier kan worden gewerkt zonder dat de accu's opnieuw moeten worden geladen. Standaard oplaadbare accu's in de handgreep vermijden hoge bijkomende kosten, wat de gebruikersvriendelijkheid nog eens onderstreept.

Ronny Lindskog, manager Marketing en verkoop van Wiha verklaart: "Als pionier in zijn soort vormt speedE® in de verdere ontwikkeling van schroefgereedschap niet alleen voor Wiha een nieuwe mijlpaal. Deze E-schroevendraaier is gewoon een klasse apart. De reikwijdte en het potentieel van deze uitvinding voor gebruikers, de handel en de hele branche zijn enorm groot."

De Wiha speedE® wordt de gebruiker, afhankelijk van zijn eisen en meest voorkomende taken, via de vakhandel aangeboden in drie startersets. Daarin zitten naast de elektrische schroevendraaier twee accu's, een bijpassende, draagbare acculader, een duurzame Sortimo L-BOXX voor het transport en, al naar gelang de variant, een relevante selectie slimBits en easyTorque-momentadapters.