Rusch ME wint contract voor onderhoud en reparatie van 23 kranen op Das Island

Geplaatst op 16 november 2017 door Redactie

Woensdag 15 november heeft Rusch Crane Services Middle East LLC (Rusch ME) een contract getekend voor het inspecteren, onderhouden en repareren van in totaal 23 bovenloopkranen op DAS Island nabij Abu Dhabi.

Rusch ME is in september 2016 opgericht als dochteronderneming van het in Medemblik gevestigde Rusch bv met als doel om het periodiek laten inspecteren, onderhouden en repareren van kranen in het Midden Oosten te introduceren. De Nederlandse ambassade in de UAE heeft bij deze introductie actief hulp verleend.

Das Island ligt 110 km uit de kust van Abu Dhabi en is een belangrijk knooppunt voor de export van olie en gas. De eigenaar van de olieraffinageactiviteiten op Das Island is Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC). Lokale exportbedrijven zijn ADMA-OPCO (Oil), ADGAS (LNG).

Adgas heeft als hoofduitvoerder voor het contract Gogas /ACMT gecontracteerd. Gogas/ACMT heeft op haar beurt alle kraan gerelateerde reparaties uitbesteed aan Rusch.

Alle kranen zijn Atex zone 1 geclassificeerd. De ruime ervaring van Rusch ME in samenhang met de 30 jaar ervaring van het Nederlandse hoofdkantoor van Rusch in Medemblik gaf Rusch ME het doorslaggevende voordeel op de concurrentie bij de uiteindelijke toewijzing van het contract.

Rusch ME wordt geleid door general manager Edin Mackic. Hij heeft de afgelopen maanden een team samengesteld van lokale service engineers, die stuk voor stuk een persoonlijke training hebben genoten in Nederland.

Ondertekening van het contract tussen Gogas/ACMT en Rusch ME vond plaats in de stand van Rusch tijdens de bekende offshore tentoonstelling Adipec te Abu Dhabi.

Rusch zal binnenkort reeds met de engineering en voorbereiding van het project beginnen. Met de daadwerkelijke inspectie- en onderhoudswerkzaamheden van de kranen zal aanvang 2018 worden gestart. Naar verwachting zal uitvoering van het complete project 18 maanden in beslag nemen.