Ruim 50.000 nieuwbouwwoningen dankzij Woningbouwimpuls

Geplaatst op 12 oktober 2020 door Redactie

Dankzij de regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten worden 51.021 nieuwe woningen versneld gebouwd. Gemeenten hebben massaal gebruik gemaakt van deze regeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De verwachtingen voor de tweede tranche (openstelling) in oktober zijn dan ook groot.

De regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten richt zich op de bouw van nieuwe woningen. Daarbij is extra aandacht voor de bouw van betaalbare woningen. De bouw vindt met name plaats in stedelijke regio’s waar de vraag naar woningen het grootst is.

Het aanbod voor starters en mensen met een laag of middeninkomen in de eerste tranche telt 32.579 betaalbare woningen. Totaal 27 projecten ontvangen een bijdrage van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bekijk de kaartviewer op de website van RVO voor de 27 projecten die een bijdrage hebben gekregen.

Bij de Woningbouwimpuls gaan elk jaar meerdere tranches open. Op 26 oktober opent de tweede tranche met een vastgesteld budget van € 225 miljoen. Gemeenten dienen hun project online in via mijn.rvo.nl. Ze hebben de tijd tot 23 november 2020.

De regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten kent een totaal budget van € 1 miljard en loopt tot en met 31 december 2023.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement