ROM introduceert de eSTEAM Rookgenerator

Geplaatst op 17 oktober 2017 door Redactie

Met trots introduceert ROM de eSTEAM Rookgenerator. Deze nieuwe en unieke rookgenerator maakt het mogelijk om eenvoudig en snel lekkages in leidingen, tanks en daken op te sporen en stankproblemen op te lossen zonder graaf- of breekwerkzaamheden.

De ROM eSTEAM Rookgenerator is geschikt om gaten en scheuren te lokaliseren in het hoofdriool en kleinere leidingen binnenshuis, septic tanks en meer. Daarnaast kan de eSTEAM worden ingezet om informatie te krijgen over de loop van het riool, illegale aansluitingen op het gemeenteriool op te sporen en om droge leidingen van sprinklers, luchtstromen in ventilatiekanalen en ontluchtingen te controleren.

De ROM eSTEAM is volledig door ROM ontwikkeld en geproduceerd. ROM-directeur Eugène Plompen legt uit: “de eSTEAM Rookgenerator is uniek, want hij is draagbaar en verrijdbaar omdat hij robuuste rubberen wielen heeft. Hij rijdt met gemak over oneffen ondergrond en tegen trappen op. Hij is bovendien geschikt voor elk type rioolbuis en aan-of afvoerkanalen.”

“We hebben veel tijd in de ontwikkeling van de eSTEAM gestoken”, vertelt Plompen. “Het is een technologisch hoogstandje waar we trots op zijn. Door een unieke temperatuurbeheersing van de warmtewisselaar is de rook die de generator produceert altijd van een constante hoge kwaliteit en op de juiste temperatuur. Hierdoor komen geen verbrande deeltjes of druppeltjes voor. Zo beschik je altijd over de optimale rookhoeveelheid en dichte rook voor de perfecte inspectie.”

De ROM eSTEAM is een robuust, betrouwbaar en duurzaam apparaat. De behuizing is gemaakt van stootvaste PE kunststof en heeft een zeer robuust buiten- en binnenwerk. Het reservoir van de rookvloeistof, de slang en het elektriciteitssnoer zijn geïntegreerd in het ontwerp en voorkomt beschadigingen. De rook komt niet in contact met de ventilator waardoor de levensduur verlengd wordt. De ROM eSTEAM rookgenerator voldoet aan de richtlijnen van Stichting RIONED (Nederland) en VLARIO (Belgische keurders – Vlaanderen).

Meer informatie over de ROM eSTEAM rookgenerator: http://www.rombv.com/rom-esteam-rookgenerator