Rolux 5G van Ubbink

Geplaatst op 09 september 2016 door Redactie

De Rolux 5G van Ubbink is geschikt voor alle condenserende verwarmingstoestellen en te plaatsen op een hellend of plat dak. Hij presteert beter dan welke doorvoer ook, als het gaat om het voorkomen van recirculatie van rookgassen en voldoet ruimschoots aan de strenge eisen. Zo reduceert u de kans op storingen en vervuiling van de ketel. Nu ook verkrijgbaar in concentrische 60/100 uitvoering!

Deze laatste aansluitmaat is volledig nieuw in het programma en sluit naadloos aan bij het nieuwe UbiFit Concentrisch Push-Fit systeem.

Kwaliteit die stáát

Aan de binnenzijde is de luchtaanzuiging voorzien van een regenwater afvoerende spiraaltechniek. Daardoor stroomt er geen water terug in de ketel. De doorvoer is geheel van kunststof en kent geen koudebruggen. Mede dankzij de speciaal gepatenteerde spiraaltechniek is de hij 20% compacter in vergelijking met andere modellen op de markt. Dit maakt de Rolux 5G opmerkelijk slank en elegant.

Speciaal reliëf

Het reliëf aan de oppervlakte van de Rolux 5G beïnvloedt de luchtweerstand zoals de kuiltjes van een golfbal dat doen. De ‘schone’ lucht blijft langer om de pijp kleven en neemt hierdoor aan de lijzijde meer rookgas mee dan bij een gladde pijp. Dit vermindert de hoeveelheid recirculatie en daardoor het risico op ketelstoringen. Ook het drukverlies bij de Rolux 5G is buitengewoon laag.

Voordelen van de Rolux 5G

De belangrijkste voordelen van de Rolux 5G bij toepassing in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten zijn:
 Slim en slank design
 Eenvoudige installatie
 Optimale prestatie
 Gereedschapsloze inspectie
 Verminderd risico ketelstoringen
 Door ‘spiraaltechniek’ inregendicht
 IJspegelvrije kap
 BIM gereed

Onderdeel van de 5-serie

De Rolux 5G maakt deel uit van de 5-serie, een complete lijn dakdoorvoeren waarbij design is gecombineerd met topprestaties! Deze nieuwste generatie dakdoorvoeren biedt oplossingen voor rookgasafvoer van de HR ketel, mechanische ventilatie, rioolbeluchting of combinaties daarvan. Kijk op www.ubbink5serie.nl voor meer informatie!

Ubbink, dat werk wel zo makkelijk!

www.rolux5g.nl