ROC Mondriaan opent Techniek Innovatie Huis

Geplaatst op 06 september 2017 door Redactie

Op 3 oktober 2017 opent ROC Mondriaan het Techniek Innovatie Huis op de Tinwerf in Den Haag: de eerste onderwijslocatie in Nederland waar wordt gewerkt met de nieuwste technieken en innovaties. De onderwijsinstelling ambieert een hechtere band met het bedrijfsleven, zodat de student en het bedrijf elkaar tijdens en na de studie weten te vinden. In dit vooruitstrevende gebouw werken de vier scholen van de Techniek en ICT-campus samen aan de toekomst van hun studenten en een toekomstbestendig Nederland. ROC Mondriaan zet hiermee de norm voor toekomstige leeromgevingen en versterkt de positie van Nederland op het gebied van techniek en innovatie.

Klaargestoomd voor de toekomst

Het Techniek Innovatie Huis wordt onderdeel van de Techniek en ICT-campus van ROC Mondriaan en biedt unieke kansen voor zowel studenten als het bedrijfsleven. De vier scholen van de onderwijsinstelling, ICT, Bouw en Infra, Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en Autotechniek & Mobiliteit komen hier samen. De scholen gaan in verschillende labs werken met de nieuwste technieken en innovaties zoals 3D Printing, Virtual Reality en Serious Gaming. Zo krijgen studenten les in een aantrekkelijke en innovatieve leeromgeving waarin zij worden klaargestoomd voor de toekomst.

Link tussen student en werkveld

In de vier sectoren binnen de onderwijsinstelling is een grote vraag naar studenten. ROC Mondriaan wil de samenwerking met het bedrijfsleven versterken en studenten linken aan het werkveld. In het Techniek Innovatie Huis zullen studenten werken aan actuele vraagstukken uit het werkveld. Zo maken studenten kennis met het vakgebied en toekomstige werkgevers en vice versa. Daarnaast, krijgen de bedrijven een innovatieve boost. Deze koppeling geeft studenten een grotere kans om na het afronden van hun opleiding direct een baan te vinden en beantwoord de vraag naar studenten binnen de technische branche.

Programma

Het programma op 3 oktober wordt vormgegeven als mini-symposium. Trendsetters, opiniemakers, onderwijs, bestuurders en influencers vinden elkaar hier. Na een feestelijke opening van het gebouw, worden de nieuwste technieken en innovaties die het Techniek Innovatie Huis biedt geïntroduceerd. Verschillende thought leaders op het gebied van innovaties en betrokkenen van het gebouw zullen spreken. Wethouder van Onderwijs Den Haag, Saskia Bruines ligt toe wat de komst van dit gebouw betekent voor het onderwijs en Tom Bouws van de Kamer van Koophandel legt een link naar de arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen aanwezigen een kijkje nemen in de verschillende ruimtes van het gebouw met onder andere een FabLab, Skillslab, Serious-GamingLab en Virtual Reality bioscoop. Een symposium gericht op de toekomst van Nederland en de rol van innovatie.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement