Robot Vloerverwarming ontvangt Kiwa productcertificaat voor stalen pompverdelers

Geplaatst op 13 september 2023 door Redactie

Robot Vloerverwarming heeft als eerste fabrikant het Kiwa productcertificaat LTV CV voor het complete assortiment stalen pompverdelers in ontvangst genomen. Dit betekent dat zowel de Standaard Pro, Optimum Flow Pro én de Stads Pro verdeler gecertificeerd zijn. Met het Kiwa LTV CV productcertificaat toont Robot Vloerverwarming aan dat de producten voldoen aan relevante kwaliteitseisen en dat het kwaliteitssysteem onafhankelijk beoordeeld is door een derde partij.

Eind 2015 startte een groep experts, bestaande uit fabrikanten, groothandelaren en Kiwa met de ontwikkeling van de BRL-K17701, de beoordelingsrichtlijn voor verdelers voor vloerverwarming én radiatoraansluitingen. Na een aantal aanpassingen, zoals de verlenging van de levensduur van 10 naar 50 jaar, is de huidige versie van de BRL-K17701 bindend verklaard op 7 mei 2021.

Robot Vloerverwarming B.V besloot in maart 2022 de certificering aan te vragen en was daarmee de eerste fabrikant met pompverdelers die een dergelijke certificering aanvroeg. In de omschrijving van het onderzoek staat de certificatie van stalen verdelers conform temperatuurklasse 4, een ontwerpdruk van 6 bar en een levensduur van 50 jaar. Het keurmerk Kiwa LTV-CV verzekert de groothandel, installateur én de consument van een kwaliteitsproduct. Datzelfde geldt natuurlijk voor stadsverwarmingsbedrijven en eigenaren van panden met een collectieve installatie waar veelvuldig Stads Pro verdelers worden toegepast.

Robot levert met het Kiwa LTV CV-certificaat een volledig gecertificeerd systeem. Buis, buiskoppeling én verdeler. Om er zeker van te zijn dat bij installatie de juiste vol-kunststof buis wordt gekoppeld met de juiste koppeling worden zowel de vloerverwarmingsbuizen als de buiskoppelingen voorzien van het Kiwa-KOMO keurmerk. Gebruik, om ellende te voorkomen, te allen tijde een compleet gecertificeerd systeem.