ROBOT Vloerverwarming ontvangt Kiwa LTV CV-certificaten voor composiet verdelers

Geplaatst op 07 mei 2024 door Redactie

Na de stalen verdelers heeft ROBOT nu ook de Kiwa LTV CV-certificaten in ontvangst genomen voor de Robot composiet verdelers. Met dit productcertificaat toont Robot Vloerverwarming aan dat de producten voldoen aan relevante kwaliteitseisen en dat het kwaliteitssysteem onafhankelijk beoordeeld is door een derde partij. De composiet verdelers zijn gecertificeerd voor vloerverwarmingssystemen volgens temperatuurklasse 4 en een ontwerpdruk van 6 BAR met een levensduur van 50 jaar.

Vanaf 1 januari 2024 krijgen installateurs stapsgewijs te maken met ingrijpende veranderingen door de invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Aannemers worden verantwoordelijk voor het aantonen van de bouwkwaliteit van hun projecten.

Eén van de gevolgen van de Wkb is dat installateurs zorgvuldiger moeten documenteren en voldoen aan specifieke normen om de kwaliteit van hun werk te waarborgen. Het gebruik van gecertificeerde producten wordt daarbij van groot belang. Gecertificeerde producten zullen bijdragen aan een vlotter goedkeuringsproces, aangezien ze al zijn getest en voldoen aan de vereiste normen. Dit kan de administratieve last verminderen en zorgen voor een efficiënter proces.

Daarnaast geeft het gebruik van gecertificeerde producten aan klanten, toezichthouders en andere belanghebbenden het vertrouwen dat het werk voldoet aan de vereiste standaarden. Installateurs kunnen zich positioneren als betrouwbare professionals die hoogwaardige en conforme diensten leveren. Het is essentieel voor installateurs om zich voor te bereiden op deze veranderingen door te investeren in kennis, documentatie en het gebruik van gecertificeerde producten.

ROBOT levert een volledig Kiwa gecertificeerd systeem inclusief 10 jaar systeemgarantie op buis, buiskoppeling én verdeler. Certificering is de sleutel tot succes voor installateurs die hoogwaardig werk willen leveren. Het verzekert kwaliteit, biedt zekerheid voor de installateur en de eindgebruiker én draagt bij aan het opleveren van prachtige projecten.
Kies met vertrouwen gecertificeerde producten en zie hoe ze het verschil maken in het werk!

De voorwaarden van de 10-jaar systeemgarantie zijn te downloaden via Robot Vloerverwarming - Downloads documentatie & handleidingen