Robot Optimum Flow PRO. Dé nieuwe Standaard voor professionals!

Geplaatst op 12 november 2020 door Redactie

In de bestaande bouw hebben we veelal nog te maken met hoge primaire aanvoertemperaturen van ca. 70 ℃. Er hangt veelal een CV-ketel in de woning en er zijn ook radiatoren aanwezig. Steeds vaker worden voorzieningen getroffen waardoor de aanvoertemperatuur verlaagd kan worden. Tot op heden moest in deze situatie de standaard verdeler vervangen worden door een LTV, LT of LTC verdeler. Dit hoeft nu niet meer!

Dé Standaard voor professionals

Robot heeft een nieuwe slimme verdeler; de Standaard PRO. Hiermee worden de huidige standaard- én LTV verdeler vervangen voor één type vloerverwarmingsverdeler. Dit betekent een juiste werking met hoge- én lage aanvoertemperaturen.
PRO verdelers zijn geschikt voor aansluiting op zowel hoog- en laagtemperatuur verwarmingsbron. Bij aansluiting op een laagtemperatuur verwarmingsbron dient de massastroom primair vergroot te worden om voldoende verwarmend vermogen te kunnen leveren. De PRO verdelers zijn voorzien van een LTV- inregelventiel welke het mogelijk maakt de retour-waterstroom in te regelen. De verdeelunit wordt hydraulisch neutraal geleverd.

Optimum Flow PRO

De Optimum Flow PRO is net als de Standaard leverbaar t/m 16 groepen en te gebruiken voor vloerverwarming bij zowel hoge- als lage temperatuursystemen. De verdeler is bovendien voorzien van flowmeters en voetventielen.
Met de flowmeters kan eenvoudig per groep het aantal liters per minuut worden afgelezen. De voetventielen helpen bij het eenvoudig vullen van het vloerverwarmingssysteem. Ook deze verdeler wordt hydraulisch neutraal geleverd.