Robot composiet verdelers

Geplaatst op 10 mei 2022 door Redactie

Robot staat al jaren bekend om de compacte stalen verdelers. De laatste jaren biedt Robot echter ook diverse composiet verdelers.

Met Robot composiet verdelers wordt een toekomstbestendige keuze gemaakt. Naast het feit dat met deze composiet verdelers zowel verwarmd als gekoeld kan worden, kennen deze verdelers een lagere hydraulische weerstand en een hogere isolatiewaarde dan stalen verdelers.

Alle Robot composiet verdelers zijn voorzien van droge inregelbare flowmeters. Hiermee kan eenvoudig per groep het aantal liters per minuut worden afgelezen en ingeregeld. Doordat er geen water door de flowmeters loopt, zijn de liters jaren later nog goed afleesbaar.

Voor laag temperatuur systemen heeft Robot twee type composiet verdelers in het assortiment: de LTC en Solid (pomploos). Een losse pompsectie maakt het mogelijk om deze verdelers van een pomp te voorzien. Daarnaast produceert Robot de LTVC verdeler die voorzien is van een Wilo Para pomp en geschikt is voor hoog- en laag temperatuur systemen.

De productie vindt volledig geautomatiseerd plaats in Nederland, met behulp van de nieuwste technieken. Hierdoor is er sprake van een verminderde CO2-uitstoot; de verdelers hoeven immers niet ver vervoerd te worden. Bovendien wordt de fabriek verwarmd met de warmte die vrijkomt bij de productie.