Rihocell: complete klimaatvloer met minimale dikte

Geplaatst op 18 september 2019 door Redactie

Voor lage temperatuur cv-systemen en hoge temperatuurkoeling is het Rihocell klimaatsysteem een efficiënt afgiftesysteem met een geringe opbouwhoogte van 31mm, afhankelijk van de toepassing.

Het Rihocell klimaatsysteem is een eenvoudig maar zeer effectief droogbouwsysteem voor duurzaam koelen en verwarmen.
Het systeem bestaat in de basis uit een18 mm gipsvezelplaat voorzien van sleuven, waarin de kunststof aluminium kernleidingen worden gemonteerd. Op de basisplaat met de leidingen wordt een 10 mm gipsvezelplaat gemonteerd waardoor een complete afwerkvloer wordt gerealiseerd met een opbouwhoogte van 31mm. Indien er hogere eisen gesteld worden aan akoestische isolatie wordt een 9mm vilt ipv 3 mm alufoam onder de vloer toegepast.

Door het directe contact tussen de leidingen en de vezelplaten is zowel een snelle warmte/koude overdracht, alsmede een efficiënte warmteopbrengst gegarandeerd. Dit resulteert in een behaaglijke stralingswarmte met een snelle reactietijd en een hoog comfort.

Als afwerking kunnen alle gangbare vloerafwerkingen worden toegepast.

Rihocell is een droogbouwsysteem en wordt toegepast voor vloerverwarming, koelplafonds en wandverwarming. Het is met name zeer geschikt voor houtskeletbouw en renovatie.