REZNOR timmert aan de weg

Geplaatst op 08 januari 2016 door Redactie

Reznor maakt onderdeel uit van Nortek Global HVAC. De overname heeft geleid tot een versterking op meerdere fronten en daar zal de Nederlandse markt veel van gaan merken. De ambities zijn hoog. Volgens Wim Ros, Sales Manager Benelux, liggen er veel kansen en mogelijkheden en wordt alles in de strijd gegooid om de ambities waar te maken.

Reznor, niet echt weggeweest, maar wellicht wat minder zichtbaar geweest op de Nederlandse markt. Daar komt verandering in. Met innovatieve totaaloplossingen voor de industrie, de commerciële en de institutionele markt. Met betrekking tot de industrie vinden producten hun toepassing onder meer in landbouw, industriële productie, magazijnen en distributiecentra, voeding en drank, farma en biotech. Voor de commerciële markt zijn dat onder meer hotels, kantoren, keukens en ateliers. En voor de institutionele markt bedient Reznor scholen, evenementenhallen, religieuze gebouwen, sporthallen, openbaar vervoer en transport.

Breed scala

Op het gebied van verwarming en koeling biedt Reznor een breed scala aan producten. We noemen de gasgestookte luchtverwarmers, direct gasgestookte heaters, luchtbehandelingskasten, staande luchtverwarmers, air Turnover, groene verwarming, airco en ventilatie. Voor het volledige gamma neemt u een kijkje op de site (www.reznor.eu).
Onlangs was er een bijeenkomst met de Nederlandse distributeurs. Bedoeld om hen op de hoogte te brengen van de nieuwste productinnovaties en om een strategie af te spreken hoe de Nederlandse markt optimaal bereikt kan worden. De distributeurs zijn Thermo Noord, Auerhaan, AVU en KiwiHesta. Wim Ros: “Stuk voor stuk sterke partners die samen met ons actief aan de slag zijn gegaan. Men zal veel van ons zien en horen. Eenieder is enthousiast en wil er voor gaan.” Ook op het gebied van de service heeft Nortek zich versterkt. In september werd een samenwerking aangegaan met Clysan. De keuze voor Clysan is niet zo verwonderlijk aangezien beide partijen hun klanten willen ontzorgen op het gebied van beheer, uitvoering, oplevering, onderhoud en inspectie.

RHeco luchtverwarmer

Innoveren, nieuwe producten ontwikkelen en die vervolgens op de markt brengen. Het hoort bij dit merk. Wim Ros: “Een nieuw product in de markt is één, maar de kunst is natuurlijk om met iets te komen dat ook in de komende jaren voldoet aan de steeds strenger wordende eisen. De RHeco luchtverwarmer is daar een prima voorbeeld van. Een kwalitatief hoogwaardige luchtverwarmer die nu al voldoet aan de eisen zoals die in 2020 gelden. Innovatief en vooruitstrevend met veel aandacht voor energiebesparing en terugdringen van de uitstoot. Niet voor niets hoog scorend als we bijvoorbeeld kijken naar BREEAM. Met de RHeco luchtverwarmer bieden wij een product dat zijn tijd ver vooruit is. Gereed voor de nieuwe wetgeving en ook geheel passend bij het ‘groener’ worden van onze producten. Wij belijden dat niet alleen met de mond, maar bewijzen in de praktijk dat het ons op het gebied van milieubewustzijn ernst is.”
Wat harde cijfers van de RHeco luchtverwarmer: 100% rendement bij vollast, 109% bij deellast en met een zeer lage uitstoot: CO en NOx ? 25 ppm. Een luchtbehandelingskast in combinatie met een warmtepomp is een ander voorbeeld waaruit blijkt dat REZNOR actief en innovatief met productontwikkeling bezig is en blijft. “Er wordt veel geïnvesteerd in Research en Development en dat werpt zijn vruchten af.”
Wim Ros: “In België zijn we marktleider en dat willen we in Nederland ook worden. De ambitie is er bij al onze partners en ik heb de overtuiging dat we dat waar gaan maken. De combinatie van een enorme expertise, uitstekende producten, een goede dienstverdeling en een prima service vormen daarvoor de basis. REZNOR is er weer helemaal!”