Reznor rooftop-warmtepomp: de alles-in-één-oplossing

Geplaatst op 12 maart 2018 door Redactie

Op zoek naar hvac voor grote ruimtes zoals showrooms, grote restaurants en winkelketens, sporthallen en rusthuizen? De rooftop-warmtepompen van Reznor kunnen het allemaal: ventilatie, verwarming, free cooling en actieve koeling. Ze zijn compact en eenvoudig te installeren, én ze beantwoorden aan de twee grote eisen van jouw klant: efficiëntie en comfort.

Comfort

Een Reznor RTU garandeert de ideale binnentemperatuur op elk moment. Zijn free cooling verlaagt de temperatuur op de meest kosten-efficiënte manier. In de zomer zorgt het koelsysteem voor extra verkoeling. In de winter kan een gasgestookte verwarmingsbatterij bijkomende verwarming leveren.

Comfort betekent ook frisse lucht. Een Reznor RTU biedt niet alleen uitstekende ventilatie, zijn G4 filters verwijderen bovendien vervuilende stoffen, bacteriën en geuren.

Energie-efficiëntie

De combinatie van multiscroll-technologie met elektronische expansieventielen en EC plug-ventilatoren maakt van de Reznor RTU-warmtepomp een uitermate efficiënt systeem.

De RTU kan zijn vermogen in stappen produceren, zodat ruimtes met een variabele bezetting en veranderende condities gedurende de dag genieten van energiebesparingen tot wel 30%.

De Reznor RTU biedt ook optionele active energy recovery met een apart DX-circuit. Dit laat toe energie te recupereren die anders zou verloren gaan in de afgevoerde lucht. Met deze herwonnen energie wordt dan verse lucht voorverwarmd om aan de warmtebehoefte van het gebouw te voldoen.