Retwist Smoke: de ideale rookmelders voor gebruik in en om een huis

Geplaatst op 14 juni 2021 door Redactie

Naast een goede koolmonoxidemelder zijn rookmelders essentieel om mensen te beschermen tegen de gevaren van rook en brand in en rondom een huis.

Nieuwe rookmelder wetgeving

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle bewoonde gebouwen voorzien zijn van tenminste 1 rookmelder per woonlaag. De eisen bestonden al voor nieuwbouwwoningen die na 2003 gebouwd zijn. Volgens de verandering aan het bouwbesluit moet een huis uitgerust zijn met ‘voldoende rookmelders’. Dit houdt in dat op iedere verdieping van een zelfstandige woning minstens één rookmelder hangt. In kamerwoningen, zoals studentenhuizen, is in iedere kamer een rookmelder verplicht. Doel van de nieuwe regels is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen. Rookmelders redden levens. Retwist heeft batterij- en 230V gevoede rookmelders. Bij het plaatsen van meerdere melders in één woning zijn koppelbare melders sterk aan te raden.

Rookmelders op accu

Rookmelders met een langdurige batterij levensduur zijn de rookmelders van de toekomst. De Retwist accu gevoede rookmelders zijn voorzien van een Q-label. Het Q-label is een Duits kwaliteitscertificaat voor hoogwaardige rookmelders en garandeert een levensduur van 10 jaar, minder vals alarm en een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf. Q-label melders hebben extra tests ondergaan waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt. Deze extra testen staan omschreven in de VdS3131/vfdb14-01 richtlijn. De standaard ingebouwde lithium batterij heeft een levensduur van 10 jaar. Je hoeft dus nooit meer de batterij te vervangen, dit is goed voor het milieu en vanwege duurzaamheid en minder afval.

Smoke B en Smoke BR

De Smoke B is een in Europa geproduceerde kwaliteitsmelder die uiteraard gecertificeerd is volgens de laatste EN14604 voorschriften. De unieke en door een micro-controller gestuurde LTD-functie (stof-compensatie) reduceert de kans op een vals alarm.
De Smoke BR is een draadloos koppelbare rookmelder die met een vaste 3V Lithium batterij minimaal 10 jaar functioneert.
De professionele zend/ontvangstfrequentie van 868 MHz in combinatie met de door een micro-controller gestuurde software, garandeert een veilig en betrouwbaar functioneren. Koppelbaar tot maximaal 24 melders.

Rookmelders op het lichtnet (230V)

De Retwist 230V gevoede rookmelders voldoen aan de NEN2555 en zijn voorzien van lithium back-up batterijen met een levensduur van 10 jaar. Zo hoeven de batterijen niet elk jaar verwisseld te worden en wordt rekening gehouden met duurzaamheid en minder afval. Beschikbaar in een draadloos- en bedraad koppelbare variant, waarbij de draadloze variant ook bedraad koppelbaar is.

Smoke MW en Smoke MWR

De Smoke MW is bedraad koppelbaar tot 40 rookmelders van dezelfde serie. De melder is voorzien van een lithium back-up batterij met een levensduur van 10 jaar.
De Smoke MWR is identiek qua vormgeving aan de Smoke MW, echter is deze naast bedraad ook draadloos koppelbaar tot 40 rookmelders van dezelfde serie.