Resideo zet volgende stap in beveiliging en installatiegemak

Geplaatst op 01 april 2024 door Redactie

Resideo, wereldwijd leverancier van comfort-, warmte- en veiligheidsoplossingen voor thuis, introduceert twee noviteiten. De System Builder helpt de vakman bij sneller en effectiever ontwerpen. En sfty borgt de veiligheid van bewoners in Europese appartementsgebouwen.

Om de selectie en installatie van een Honeywell Home evohome zoneregeling te vereenvoudigen, ontwikkelde Resideo de evohome System Builder. Deze online tool helpt installateurs, en daarmee ook woningeigenaren, om stap voor stap te bepalen welk systeem en welke onderdelen hij daarvoor nodig heeft. Een verwarmingssysteem in moderne woningen vraagt tegenwoordig steeds meer om op maat gemaakte, individuele oplossingen. Evohome is een universele regeling en dus in vrijwel elke situatie toepasbaar. Installateurs kunnen nu nog sneller en eenvoudiger een op maat samengestelde evohome zoneringsoplossing bouwen met de evohome System Builder. Zo’n op de situatie aangepast systeem zorgt dat consumenten eenvoudig de temperatuur in hun huis per kamer kunnen beheren. Of ze regelen de temperatuur via een app of lokaal - met slechts een paar klikken op een telefoon, tablet of laptop. De installateur hoeft zich niet te registreren om de tool te gebruiken of de gedetailleerde evaluatie van de System Builder te downloaden.

“Installateurs kunnen nu nog sneller en eenvoudiger een op maat samengestelde evohome zoneringsoplossing bouwen met de evohome System Builder.”

Eenvoudig vierstappen-proces
De online tool biedt na een eenvoudig vierstappen-proces een gedetailleerde downloadbare evaluatie. Daarin ziet de vakman exact welke benodigde onderdelen hij moet selecteren om de juiste evohome slimme zoneringsoplossing voor de woning of het gebouw te kunnen installeren.

  • De eerste stap is een keuze voor de opwekking (ketel, warmtepomp, warmtelevering).
  • Bij de tweede stap moet men aangeven hoeveel ruimtes men wil regelen.
  • Een volgende stap is het aangeven welk afgiftesysteem van toepassing is (vloerverwarming, radiatoren en zonekleppen).
  • Tot slot kan de installateur met behulp van onder meer afbeeldingen snel en eenvoudig de producten selecteren die hij voor een optimale comfortregeling wil gebruiken of nodig zijn.


Gedetailleerde materiaallijst
In de evohome System Builder zijn ook de meest recente producten, zoals de HCC100 en de DT4 aanwezig. Als eindresultaat kan de installateur een pdf ontvangen met een exacte opsomming van de producten die voor het gekozen systeem nodig zijn, inclusief een gedetailleerde materiaallijst. Dus ongeacht de opwekker of het afgiftesysteem dat aanwezig is, helpt de selectietool je door het keuzeproces. Alle technieken zijn in de evohome System Builder verwerkt, van aan/uit of OpenTherm ketels tot aan warmtepompen, stadsverwarming en vloerverwarming. Het is puur een kwestie van selecteren en daarna installeren! Wat de wensen ook zijn, evohome biedt in elke situatie een passende oplossing. Benieuwd naar de flexibiliteit van deze zoneregeling? Neem dan eens een kijkje op evohome.resideo.com of schrijf je in voor een online of klassikale training over deze alles-in-één oplossing op de Resideo Academy.

Exact en eenvoudig configureren
Rob Nagel, Country Sales Leader bij Resideo in Nederland is enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling: “We leveren al ongeveer 15 jaar slimme zoneringsoplossingen. Door onze relaties een betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken regelsysteem te bieden - dat compatibel is met vele smart home technologieën - hebben we in heel Europa al vele evohome systemen kunnen verkopen. Dit betekent dat miljoenen kamers in Europese huizen over een regeling beschikken, die huiseigenaren helpt om energiezuiniger te wonen. Nu kunnen we daar met onze System Builder een element aan toevoegen, waarmee we het installateurs nog eenvoudiger maken. Het helpt hen om precies te begrijpen wat ze moeten configureren om de kracht van evohome te benutten en het comfort in de woning van hun klanten slim te regelen en bewaken.”

“De sfty software waarschuwt met behulp van draadloze en cloudgebaseerde technologie voor branden en waterlekkages.”

Beveiliging van appartementen
Wie in een appartement woont of de installaties in appartementen aanbrengt, weet dat de techniek daar specifieke eisen stelt. Daarom komt Resideo met sfty op de markt, een concept om de beveiliging van appartementen op te schroeven door er specifiek alarmeringssoftware aan toe te voegen. De sfty software waarschuwt met behulp van draadloze en cloudgebaseerde technologie voor branden en waterlekkages.

Rook-, brand- en waterlekalarmering
Het sfty-systeem monitort en waarschuwt bij brand- en rookontwikkeling, bij te hoge temperaturen of ongewenste vochtigheid. De waterlekdetectieproducten van Resideo, die sinds 2020 op het sfty-systeem zijn aangesloten, waarschuwen bij waterlekkages. De service en producten van sfty sluiten naadloos aan op de missie van Resideo. Namelijk het beschermen van wat voor haar klanten het belangrijkst is: personen, gezinnen, huizen en de gemeenschap.
Het in Oslo gevestigde sfty, dat Resideo recent overnam, is één van de snelst groeiende bedrijven binnen Noorwegen. Meer dan 15.000 flatbewoners in Noorwegen rekenen inmiddels op de bescherming van hun doeltreffende en gebruiksvriendelijke software. Daarnaast kunnen gebouwbeheerders en bewoners gebruik maken van een gemonitorde veiligheidsservice die hen helpt bij het creëren van een gezamenlijk veiligheidsgevoel. Tevens communiceert het platform tussen de verschillende appartementen en gemeenschappelijke ruimtes.

Belang van de overname
Aldo D’Ingeo, Resideo’s Service Director voor EMEA legt het belang uit van de overname van sfty: “Innovatie zit in ons DNA. Dat is precies waarom het sfty-team en hun bekroonde veiligheidssoftware bij onze Europese doelen aansluiten. Ik ben enthousiast over hun rol in onze voortdurende groei op het gebied van veiligheids- en beveiligingsdiensten.” Sfty CEO Stein Bakker voegt daaraantoe: “We zijn blij dat we deel mogen uit maken van Resideo en kijken uit naar wat we samen kunnen bereiken. Dankzij onze veiligheidsoplossingen kunnen gebouwbeheerders en vastgoedmanagers, maar ook bewoners snel en adequaat handelen zodra er sprake is van rook- of brandontwikkeling of waterlekkage.”

Resideo is inmiddels een wereldleider op het gebied van comfort-, warmte- en veiligheidsoplossingen, voornamelijk in particuliere woonomgevingen. Resideo kan bogen op een erfgoed van 130 jaar en is aanwezig in 150 miljoen woningen wereldwijd. En elk jaar plaatsen installateurs daar 15 miljoen systemen bij. Het bedrijf levert aan meer dan 110.000 professionals via toonaangevende distributeurs. 

Tekst: Laura Timmermans