Renson Healthbox 3.0 genomineerd voor UX Design Awards 2017

Geplaatst op 04 augustus 2017 door Redactie

De shortlist met genomineerden voor de UX Design Awards 2017 is compleet: uit honderden inzendingen weerhield een zevenkoppige jury 48 producten en concepten om mee te strijden voor de prijzen. Renson’s Healthbox 3.0 ventilatie-unit met de ‘My Healthy Ventilation’-app is één van de 48 uitverkorenen.

De Renson Healthbox 3.0 is een intelligent en volledig automatische ventilatiesysteem. Het bestaat uit een compacte, stille en tegelijk zeer krachtige ventilatie-unit met ingebouwde sensoren en een mobiele applicatie als gebruikersinterface. Naar de bediening van het ventilatiesysteem heeft de gebruiker geen omkijken.

Tegelijk maakt de gebruikersapp hem of haar wel bewust van het belang van efficiënt ventileren en de positieve impact op ieders gezondheid door de abstracte en minutieuze data te vertalen in een intuïtieve interface door middel van kleur, ‘artificial intelligent’ tekst en dynamische tips en trucs. De app geeft steeds de actuele binnenluchtkwaliteit weer in de gepersonaliseerde ruimtes en informeert over de huidige ventilatie-activiteiten.

De genomineerde oplossingen gaan van innovatieve producten en diensten tot toekomstgerichte concepten in een brede waaier van sectoren zoals gezondheidszorg, mobiliteit, open data, media en industrie. Met de specifieke focus van deze award wil het International Design Center Berlin (IDZ) als organisator het belang onderstrepen van intuïtieve ‘human centered’ interfaces in alle domeinen van het dagelijks leven. Het beperkte aantal nominaties illustreert dat de wedstrijd de lat hoog legt.

Van 1 tot 6 September 2017 worden alle genomineerde inzendingen tentoongesteld aan specialisten en het brede publiek op IFA, de wereldbeurs voor consumentenelektronica in Berlijn.