Rensa Family Company gaat ook kleine bestellingen zelf bezorgen

Geplaatst op 06 maart 2020 door Redactie

Rensa Family Company, met twee centrale distributiecentra in Didam en Doetinchem, gaat ook kleine bestellingen van installateurs zelf bezorgen.Voorheen werd dat gedaan door externe bezorgdiensten. In totaal 16 bussen, met eigen chauffeurs, gaan uitsluitend bestellingen bezorgen voor zusterondernemingen Rensa Verwarming & Ventilatie, Gévier en Gafco. Volledig eigen vervoer voor kleine bestellingen is een primeur voor groothandels in de installatiebranche.

Met de nieuwe logistieke invulling wil Rensa Family Company de kwaliteit en betrouwbaarheid van alle bezorgingen op het gelijke hoge niveau brengen. “We hebben in Amsterdam en Doetinchem een pilot gehad waarbij we getest hebben of we met een eigen bus de kwaliteitsnorm haalden die wij en onze klanten vragen. Dat bleek het geval”, aldus Bob Lammers, hoofd logistiek bij Rensa Family Company. Zo bleek uit resultaten van de pilot dat Rensa Family Company meer grip heeft op de uitleveringen van kleine bestellingen (bestaand uit één of een aantal kleine dozen) dan bij groupage; het samenvoegen van kleine ladingen van diverse partijen tot één grote lading bij een bezorger.

“Zo kunnen we zelf de uitleveringsroute bepalen en staan we in direct contact met onze chauffeurs. Dat betekent concreet dat we klanten nauwkeuriger kunnen informeren over de status van hun bestelling, adhoc-wijzigingen en bestellingen goed kunnen
verwerken en eventuele problemen snel kunnen oplossen door de korte lijnen met onze verkooporganisaties en servicebalies. Kortom: met eigen vervoer, óók voor kleine pakketten, kunnen we een hoge leverbetrouwbaarheid bieden op al onze leveringen en
natuurlijk blijven onze leveringen kosteloos voor onze klanten.”

Uitrol

De dienst wordt in fases uitgerold. Eind maart rijden er al 10 eigen bussen, begin mei zijn alle 16 bussen operationeel en is er ook voor de kleine leveringen een landelijke dekking met eigen vervoer.

Over Rensa Family Company
De Rensa Family Company is de centrale dienstverlener in de Rensa Family. De verschillende specialistische verkoopbedrijven van Rensa Family maken dagelijks gebruik van de diensten en expertise van Rensa Family Company. Denk aan logistieke diensten, HR, eCommerce en ICT, technische support, Marketing & Communicatie en financiële administratie.

Rensa Family
De Rensa Family is een internationale groep van familiebedrijven die als toeleverancier in de installatiesector opereert. De Rensa Family bestaat uit Rensa Family Company en onder meer de gespecialiseerde groothandels: CEA (Duitsland), DEWEtech (Duitsland), Gafco, GévierDales, Inexeon, Libra Energy, Rensa Verwarming & Ventilatie, Uniprest (Roemenië) en Verholt.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement