Rensa breidt assortiment warmtepompen uit met fabrikant Panasonic

Geplaatst op 04 juni 2018 door Redactie

Technisch Handelsbureau Rensa, met twee centrale distributiecentra in Didam en Doetinchem, heeft fabrikant Panasonic toegevoegd aan haar assortiment. Per juni zijn de lucht-waterwarmtepompen bij Rensa te bestellen. Met de toevoeging wordt het assortiment warmtepompen verder uitgebreid om zo de installateur nog completer te kunnen bedienen.

Met de aanvulling van lucht-waterwarmtepompen van Panasonic voegt Rensa een kwalitatief hoogstaand product toe aan een al breed assortiment warmtepompen.
,,De markt rondom warmtepompen verandert momenteel in een zeer hoog tempo. Zo moeten nieuwbouwprojecten in de nabije toekomst volledig aardgasvrij zijn. Daarmee is de vraag naar meer duurzame alternatieven onverminderd hoog’’, verklaart Eelco Lok, hoofd categoriemanagement bij Rensa.
,,Met de toevoeging van een nieuwe fabrikant willen we onze marktpositie met warmtepompen versterken. Voorop staat dat we met een breder en evenwichtiger assortiment warmtepompen de installateur nog completer kunnen bedienen.’’

Duurzaam

Deze technische groothandel heeft voor de lucht-waterwarmtepompen van Panasonic gekozen vanwege het onderscheidend vermogen. Zo zijn de pompen niet alleen zeer compact, ook zijn ze relatief stil en energiezuinig. ,,De pompen weten met een laag energieverbruik bij een lage buitentemperatuur een hoge warmwaterafgifte te produceren”, aldus Lok.

Advies

Panasonic was op zoek naar een distributiekanaal om de verwarmings-installateur te bereiken. ,,In Rensa hebben we een partner gevonden waarmee de warmtepompen van Panasonic niet alleen de installateur bereiken, maar waar de installateur ook goed begeleid kan worden met ontwerpadvies”, verklaart Ildert Burghout, Product Manager bij Panasonic. ,,Die technisch adviserende rol van Rensa is de toegevoegde waarde die we zoeken.”

Rensa gaat voor groen

MVO staat hoog in het vaandel bij Rensa. Dit heeft geleid tot het behalen van de certificering niveau 3 op de CO2 prestatieladder en de tweede Star van het Lean and Green Programma voor duurzame logistiek. De uitbreiding van het assortiment (duurzame) warmtepompen sluit daarop aan.