Renovatie Plesmanduin resulteert in duurzaam wooncomplex met Systemair luchtbehandelingsunits

Geplaatst op 21 februari 2023 door Redactie

Rijksmonument Plesmanduin is gerenoveerd en getransformeerd tot hoogwaardig appartementencomplex waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Systemair leverde hiervoor de luchtbehandelingsunits.

Plesmanduin kent een rijke geschiedenis en heeft dan ook de status rijksmonument. Het complex is vernoemd naar voormalig KLM-directeur Albert Plesman, dat ooit opdracht gaf tot het bouwen van het pand. Jarenlang deed het imposante gebouw dienst als kantoorpand. Zo was het pand o.a. jarenlang het hoofdkantoor van de KLM. Nu krijgt het gebouw een tweede leven als appartementencomplex. Inmiddels is het pand gerenoveerd en getransformeerd tot hoogwaardig wooncomplex.

Het nieuwe Plesmanduin is zo duurzaam mogelijk gerenoveerd en daar heeft ook Systemair haar steentje aan mogen bijdragen. Samen met Roodenburg heeft Systemair dit prachtige pand voorzien van 7 luchtbehandelingsunits van 45.000 m³/h.
In onderstaande video vertellen Sjef Verboven, Accountmanager Systemair Nederland en Arno Schrader, Projectleider Roodenburg, over dit prachtige project.

Bekijk hier een video van het project Plesmanduin, Den Haag