Renovatie & Transformatie trefpunt voor pro’s in upgrading van bestaande bebouwing

Geplaatst op 27 maart 2023 door Redactie

De vakbeurs Renovatie & Transformatie, voorheen RENOVATIE geheten, vindt plaats van 23 tot en met 25 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. En biedt haar bezoekers, naast veel thematische achtergrondinformatie daaromtrent, een compleet overzicht van de praktische oplossingen voor vraagstukken in renovatie- en transformatietrajecten.

Thematisch staat onder meer transformatie centraal. Vanwege de naamswijziging van de vakbeurs, maar vooral omdat in Nederland bijna 10% van de kantoren en winkelpanden leegstaat, waarvan een dermate flink gedeelte dermate geschikt is om tot woningen te herbouwen, dat zo maar liefst 15% van de benodigde 1 miljoen woningen gerealiseerd kan worden.

Verduurzaming rode draad

Op de beursvloer is verduurzaming de rode draad. Renoveren en transformeren zijn daarvan immers niet los te zien. Dit geldt ook voor de gelijktijdige vakbeurzen MONUMENT en HOUTBOUW, die respectievelijk onderhoud en verduurzaming van monumentaal vastgoed en de (innovatieve) toepassing van hout in de bouw betreffen. Bezoekers hebben over en weer vrij toegang.

In het kennisprogramma staan verder centraal onder meer de rol van VvE’s bij renovatie, ventilatie, biobased renoveren en, uiteraard, energiebesparing. In het praktijktheater zullen daarnaast exposanten hun kennis delen aan de hand van cases uit de praktijk. Kennis waarmee opdrachtgevers, aannemers en installateurs direct hun voordeel doen.

Veel innovatie op de beursvloer

De totale beursvloer telt om en nabij 130 exposanten en partners. Zij tonen up-to-date oplossingen voor vrijwel alle vraagstukken die zich voordoen bij met name verbetering en herbestemming van bestaand vastgoed. Om zo hun product of merk te promoten, nieuwe en bestaande relaties te ontmoeten en misschien zelfs nieuwe samenwerkingen en projecten aan te gaan.

Bezoeken of deelnemen als exposant

Renovatie & Transformatie is gratis toegankelijk voor professionals, die vanaf 28 maart hun ticket kunnen regelen op de website van de beurs. Deelnemen als exposant is ook nog mogelijk, want er zijn nog enkele standlocaties beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met organisator 54events – ook bekend van Vakbeurs Energie en de vakbeurs PREFAB.


Tekst: Diederik Jansen
Foto’s: 54events

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement