Renovatie hal Groothuisbouw met TECE vloerverwarming

Geplaatst op 02 november 2020 door Redactie

In opdracht van Groothuisbouw wordt een bedrijfshal gerenoveerd voor de productie van prefab betonnen wanden. Voor de verwarming van deze bedrijfshal is de hoogwaardige vloerverwarming TECEfloor ingezet met de nieuwe 5-laagse Silver Line Quality PE-RT-buis. Bovendien wordt de warmte die vrijkomt van de droogtafels eveneens benut voor een aangenaam werkklimaat.

Dries uit de Fles, proces-engineer van Groothuisbouw: “door ons succes op het gebied van prefab villabouw, momenteel bouwen wij zo’n 225 villa’s per jaar, dienen wij onze productiefaciliteiten continu uit te breiden. Dit jaar met een nieuwe bedrijfshal in Kampen. In deze hal is vloerverwarming de meest duurzame en optimale wijze van verwarming. De warmtevoorziening geschiedt uiteraard met een warmtepomp. De warmtepomp voedt het vloerverwarmingssysteem en een aantal boilers (gezamenlijk 4.000 l) met naverwarming. Die 4.000 liter warm water moet continu beschikbaar zijn voor het uithardingsproces. Want om het uithardingsproces in de droogtafels te versnellen is na het storten van de prefab wanden een boost van warmte nodig. De warmte die hierbij vrijkomt is voldoende voor een aangenaam werkklimaat. In het weekend zorgt de vloerverwarming voor het gewenste binnenklimaat. Op alle dagen zal de warmte die boven in de hal blijft hangen niet worden afgeblazen, maar via ventilatoren in een nabij gelegen hal worden geblazen. Zo benutten wij deze warmte op een effectieve wijze en gaat deze energie niet verloren.”

TECE is naast woningbouw gespecialiseerd in vloerverwarming voor bijvoorbeeld bedrijfshallen, utiliteitsbouw, logistieke centra, hangars en tuincentra. Voorbeelden zijn het onlangs gerealiseerde tuincentrum Overvecht in Tilburg en het hoofdkantoor van EliteJet met twee aangrenzende vliegtuighangars. Net als dit project geïnstalleerd door Montagebedrijf Azer. Jerome Azer: “wij installeren in samenwerking met TECE maar doen ook eigen projecten, zoals het tuincentrum in Tilburg. Voor deze bedrijfshal hebben wij ca. 1.150 m2 vloerverwarming geïnstalleerd, 67 groepen met een legafstand van 15 cm. In totaal 8.600 m van de nieuwe 5-laagse Silver Line Quality PE-RT-buis, die dankzij de vijflagen technologie bijzonder geschikt is voor ruwe installatieomstandigheden.”

“Bovendien zijn er de nieuwe modulaire industrieverdelers van kunststof geïnstalleerd, die zowel geschikt zijn voor verwarming als koeling. Elke verdeler heeft maar liefst 25 groepen met een maximale lengte van 200 m. Dankzij de modulaire constructie zijn deze verdelers eenvoudig te installeren en later altijd met één of meerdere groepen uit te breiden.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement