Remeha Tzerra Plus CW4 als beste cv-ketel gekozen door de Consumentenbond

Geplaatst op 25 oktober 2016 door Redactie

De Tzerra M 28C Plus (CW4) HR-ketel van Remeha is door de Consumentenbond als ‘Beste uit de Test’ beoordeeld. Deze cv-ketel scoort erg hoog op energiezuinigheid bij verwarming, namelijk een 8,4.

Ook wordt het comfort warm water goed beoordeeld. Daarnaast geeft een testpanel van consumenten het merk Remeha met het cijfer 8,5 de hoogste waardering. Het is voor het eerst dat de Consumentenbond voor een oordeel over de langetermijnkwaliteit de eindgebruikers heeft bevraagd. Dit deed de bond door ruim 6.000 consumenten in hun internetpanel om hun mening te vragen.

In totaal heeft de Consumentenbond 17 moderne HR-ketels getest. De Remeha Tzerra M 28c Plus is met een 7,7 als eindresultaat als beste getest. Volgens de Consumentenbond is het toestel een echte allrounder. Op veel van de onderdelen komt deze ketel bijzonder sterk voor de dag. Zo laat het toestel op energiezuinigheid bij verwarming al zijn concurrenten ver achter zich. De CW4-versie heeft een lager minimumvermogen dan concurrenten en zal, zo concluderen de keurmeesters, dus vaker op het hoogste rendement werken. Ook op comfort warm water en stroomverbruik scoort het toestel in de hoge regionen. Als ook de prijs van het product meeweegt, dan is de Tzerra Plus onbetwist het beste toestel dat een consument voor zijn geld kan wensen.