Remeha biedt ultieme experience tijdens VSK en presenteert maar liefst zeven productinnovaties

Geplaatst op 15 februari 2018 door Redactie

Remeha kijkt terug op een zeer succesvolle VSK2018 met een spectaculaire stand en lancering van nieuwe producten en diensten, die veel interesse en aandacht van de bezoekers trokken. Als leverancier van slimme klimaat- en warmwateroplossingen toonde Remeha op de VSK een grote hoeveelheid aan toonaangevende noviteiten. Er verandert veel in de wereld van verwarmen, waarbij de energietransitie en digitalisering een cruciale rol spelen. Tijdens de VSK konden bezoekers op de Remeha-stand de noviteiten zelf beleven. Zo was er een digitale waarzegger op de stand aanwezig en konden bezoekers op een animatie zien hoe de ketels van Remeha automatisch worden bijgevuld. Daarnaast stonden experts klaar om direct een antwoord te geven op vragen van bezoekers.

Remeha introduceerde dit jaar maar liefst 7 productinnovaties op de VSK. Onder de productintroducties bevinden zich twee vernieuwde intelligente wandketels, drie all-electric warmtepompen voor de woningmarkt en een hoogvermogen all-electric warmtepomp voor de utiliteitsmarkt. Daarnaast presenteerde Remeha een aantal digitale toepassingen die de installateur helpen om zijn bedrijf efficiënter te runnen.

Verduurzaming
Veel van de productintroducties komen voort uit de wens om woningen en gebouwen duurzamer te maken. Remeha ontwikkelt concepten en produceert klimaatoplossingen voor een variëteit aan verduurzamingsopties. De komende jaren worden zowel bestaande- als nieuwbouwwoningen steeds vaker duurzaam verwarmd. Minder aardgas en meer duurzame warmte resulteert in energiebesparing en CO2-reductie en sluit zo aan bij het Energieakkoord. Remeha ondersteunt dit streven met haar nieuwe all-electric en schoon-gasoplossingen. Zo lanceert Remeha een volledig nieuwe collectie all-electric warmtepompen voor de woningbouw en een nieuwe range EH-P AW warmtepompen voor de utiliteit die uitstekend passen bij de hedendaagse energie-eisen.

All-electric klimaatsystemen
De all-electric klimaatsystemen van Remeha zijn een goed voorbeeld van oplossingen waarmee we woningen en gebouwen zonder fossiele brandstoffen kunnen verwarmen en koelen. Door de benutting van duurzame energie uit de buitenlucht gebruiken deze elektrische warmtepompen nog maar erg weinig fossiele energie. De drie duurzame verwarmingsoplossingen die Remeha nu lanceert, zijn bovendien zo ontworpen dat ze qua comfort extra goed presteren op het gebied van verwarming en productie van warm tapwater. De warmtepompinstallaties bestaan uit een splitsysteem met een binnen- en buitenunit, die zowel voor ruimteverwarming als sanitair warm water kan zorgen. “We hebben op internationaal niveau veel ervaring met deze energiesystemen”, aldus Matthias van Ardenne, directeur Remeha Nederland. “Bij Remeha België en zusterbedrijf De Dietrich in Frankrijk zijn al meer dan 130.000 warmtepompen geproduceerd en verkocht. Onze organisatie garandeert optimale service zodat we deze productgroep bij installateurs extra kunnen ondersteunen. Zij kunnen dezelfde hoogwaardige service verwachten als ze gewend zijn bij onze cv-ketels. Daarnaast biedt Remeha trainingen aan om installateurs voor te bereiden op het installeren van warmtepompsystemen voor de woningbouw.”

Oplossing per woningtype
De nieuwe line-up intelligente warmtepompen, die Remeha tijdens de VSK presenteerde, bevat een oplossing voor elk type woning. De Neptuna kan bijvoorbeeld meerdere regelkringen aan en kan daarom ook worden toegepast bij woningen met een bedrijf aan huis. De Eria Tower heeft als voordeel dat het toestel een ingebouwd voorraadvat bevat, waardoor gebruikers geen afzonderlijke boiler hoeven te installeren. De Mercuria is met zijn brede vermogensrange en uitgebreide regelunit geschikt voor de gemiddelde en kleinere woningen. Deze all-electric warmtepompen kunnen ook als hybride verwarmingssysteem worden ingezet. Deze drie innovatieve warmtepompen beschikken bovendien over het geïntegreerde Remeha eSmart Inside platform, waardoor de warmtepompen nog beter voorbereid zijn op de (toekomstige) mogelijkheden van de digitale wereld. Met het eSmart Inside platform is het bijvoorbeeld mogelijk om de warmtepomp op elk moment op afstand te bedienen en te monitoren via de smartphone of iPad.

Sterk presterende klimaatinstallaties
Op de VSK lanceerde Remeha naast de nieuwste warmtepompen voor de woningmarkt ook de nieuwe lucht/water warmtepompen voor de utiliteitssector. Met deze toestellen haalt de vakman state-of-the-art warmtepomptechnologie in huis die ook over tien tot vijftien jaar nog tot de top van de markt behoort. Bovendien zijn nieuwe warmtepompen dermate efficiënt dat ze in aanmerking komen voor de subsidieregelingen STEP en ISDE. Vanuit de brede range zijn de EH-P warmtepompen een krachtige en intelligente oplossing voor uiteenlopende toepassingen als wooncomplexen, kantoorgebouwen, hotels, sportcentra en commerciële bedrijfspanden. Het voordeel van deze all-electric oplossingen is dat ze een aanzienlijke besparing op energiekosten realiseren én voor een beter Energielabel zorgen.

Optimale verduurzamingsslag
De Remeha E-HP AW is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: de Remeha E-HP AW Plus (50, 80 en 150 kW) en de Remeha E-HP AW Ace (50, 80 kW). De E-HP AW Plus levert een maximale watertemperatuur van 65˚C en is zodanig uitgevoerd dat hij erg geschikt is om in hybride installaties te functioneren, deze past dus goed in de bestaande bouw. De E-HP AW Ace is geschikt voor stand alone all-electric toepassingen en levert een maximale watertemperatuur van 65˚C.
Het geluidsniveau van de E-HP is opmerkelijk laag, mede doordat de compressor in een aparte geluidkast zit. Omdat de verdamper van de buitenunit is gecoat, heeft deze een lange levensduur. De EC-ventilator van de warmtepomp heeft verder een laag energieverbruik.

Ingebouwde intelligentie
Alle E-HP toestellen zijn standaard voorzien van een intelligent besturingssysteem en zijn bovendien ‘Smart Grid ready’. De toestellen bevatten verder ook een interface naar Modbus of internet, waarmee cloud-to-cloud monitoring mogelijk is voor koppeling aan een gebouwbeheersysteem. Wanneer de eindgebruiker ook gebruik maakt van zonnestroom, kan de warmtepomp ook deze energiebron meenemen bij de keuze voor de meest optimale bron om de temperatuur in het gebouw te regelen.

Bekijk ook de online nabeschouwing van Remeha op deze website: https://www.remeha.nl/professional/algemeen/over-remeha/beurzen/vsk