Regel elke airconditioning unit vanuit Modbus/ BACnet gebaseerde automatiseringssystemen via IR

Geplaatst op 18 augustus 2021 door Redactie

HMS Networks lanceert nu een nieuwe, op IR gebaseerde Intesis® AC interface waarmee integratie van elke airconditioning unit, ongeacht het merk, in Modbus of BACnet Building Automation Systems mogelijk wordt.

Het belang van het regelen van airconditioningsystemen

HVAC systemen zijn doorgaans de grootste energieverbruikers in een gebouw. Daarom is het voor gebouweigenaars van cruciaal belang deze systemen te bewaken en te regelen om zo kosten en energie te besparen. Bovendien maakt de Covid-19 pandemie het alleen maar urgenter om nieuwe manieren te vinden voor het installeren en gebruiken van AC units, gezien het grote belang dat nu wordt gehecht aan ventilatie en ‘schone lucht’.

De airconditioningmarkt groeit snel en voortdurend komen er nieuwe merken en andere typen AC units bij. Dit maakt het voor eigenaars van gebouwen extra uitdagend om AC units te integreren in hun specifieke Building Management System (BMS).

Universele IR interface compatibel met meer dan 100 AC units

Het Intesis aanbod omvat het meest uitgebreide programma AC interfaces, waardoor bewaking en regeling van airconditioning units vanuit elk huis of gebouwautomatiseringssysteem nu mogelijk is.

Het programma wordt verder onderbouwd met de introductie van de HMS universele op IR gebaseerde Intesis AC interface voor de integratie van AC units in op Modbus of BACnet gebaseerde automatiseringssystemen. De nieuwe interface maakt verbinding met de AC unit via de IR link die momenteel al door de meeste AC units wordt gebruikt om te communiceren met hun remote control. De op IR gebaseerde Intesis AC interface is inmiddels compatibel met meer dan 100 IR remote controllers en de bijbehorende AC units.

Snelle configuratie en diagnose dankzij Intesis MAPS

De nieuwe AC interfaceoplossing wordt geconfigureerd met de Intesis MAPS-tool, wat veel voordelen biedt voor de systeemintegrator. Met een projectgebaseerde configuratie kunnen alle geïnstalleerde interfaces in één MAPS template worden geconfigureerd, zodat zowel apparaat configuraties eenvoudig kunnen worden gekopieerd, als nieuwe projecten kunnen worden opgestart. Dankzij de diagnosefunctie worden ook inbedrijfstelling en mogelijke assistentie na installatie eenvoudiger.

Meer informatie vindt u op www.intesis.com