‘Recycle-bonus’ bij inruil oude cv-ketel

Geplaatst op 10 september 2019 door Redactie

Wie dit najaar zijn oude cv-ketel inruilt voor een duurzamere oplossing, ontvangt van Nefit Bosch een recycle-bonus die kan oplopen tot 375 euro. Nefit Bosch komt daarnaast met een recycle-service voor installateurs. De oude cv-ketels worden opgehaald en kunnen voor 95% worden gerecycled en hergebruikt. Met de actie wil het bedrijf het belang van duurzame keuzes onderstrepen.

Hoe duurzamer, hoe hoger de bonus

Bij aanschaf van een Nefit warmtepomp of zonneboiler kan de consument een voordeel tegemoet zien van 75 euro of meer, oplopend tot 375 euro bij een duurzame installatie. Wie geen oude ketel heeft om in te ruilen, kan evengoed aanspraak maken op het tijdelijke actievoordeel. De consument kan na aankoop zelf de recycle-bonus aanvragen op www.nefit-bosch.nl.

Recycling-service

Jaarlijks worden in Nederland een kleine 400.000 cv-ketels afgedankt. Na installatie van een nieuw toestel, zorgt de installateur doorgaans voor het afvoeren van de oude ketel. Dit najaar kunnen installatiebedrijven kiezen voor de recycle-service van Nefit Bosch. Na aanmelding wordt het toestel op het gewenste tijdstip opgehaald. De installateur ontvangt per ketel een vergoeding van 25 euro of 30 euro aan spaarpunten in het Nefit Bosch Partner Programma.

95% Hergebruik

De oude ketels worden ingezameld en professioneel gedemonteerd. De verschillende materialen, zoals RVS, koper en aluminium, worden machinaal gescheiden. Uit de printplaat van de ketel worden onder andere goud, zilver en koper teruggewonnen. Deze materialen gaan naar smelterijen en komen uiteindelijk terecht in de meest uiteenlopende nieuwe producten. De kunststoffen worden gesorteerd. Het bruikbare deel wordt als tweedehands grondstof ingezet bij de productie van kunststof producten, zoals auto-onderdelen en straatmeubilair. Zo wordt tot 95% van het materiaal teruggewonnen en hergebruikt.

Certificering

Voor de recycle-service werkt Nefit Bosch samen met een gecertificeerde partner: Riwald Recycling BV. Alleen bedrijven als Riwald Recycling, die aan de hoge eisen voldoen, komen in aanmerking voor het Waste Electric and Electronic Equipment Label of Excellence (WEEElabex). Daarmee is een hoog kwaliteitsniveau verzekerd voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik. De verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten worden gerapporteerd en ook moeten de bedrijven in de hele keten aangeven wat er precies met de materialen gebeurt. Gecertificeerde bedrijven als Riwald worden gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Door volledige transparantie is het uitgesloten dat aan de regels wordt getornd.

CO2-neutraal in 2020

Ook internationaal streeft Bosch naar een duurzame toekomst. Zo wil het concern vanaf volgend jaar volledig klimaatneutraal zijn. Bosch is de eerste grote industriële onderneming die deze ambitieuze doelstelling in iets meer dan een jaar tijd behaalt. Op de korte termijn betekent dit dat Bosch meer groene stroom zal gebruiken en alle onvermijdelijke CO2-emissies compenseert. De meer dan 400 vestigingen van Bosch overal ter wereld zullen vanaf 2020 geen CO2-voetafdruk meer achterlaten. Tot 2030 zal de onderneming gaandeweg het aandeel hernieuwbare energiebronnen verhogen, zowel in de eigen productie als bij de inkoop van energie. Daarnaast investeert Bosch een miljard euro in de energie-efficiëntie van zijn locaties. Het concern steekt bovendien de komende jaren ook miljoenen extra in duurzame technologieën, zoals warmtepompen, waterstoftechnologie en Internet of Things.


Reacties

A v vught

17 juni 2021 om 15.05 uur

Wil oude verwarmingsketel( ongeveer 45 jaar oud ) en oude boiler ( ongeveer 25 . jaar oud laten vervangen door nieuwe combiketel Oude apparaten moeten ook worden afgevoerd. Betreft vrijstaand huis . Tel 0649626939

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement