RECOsorptic energiewielen van Swegon met nieuwe sorptietechnologie

Geplaatst op 28 december 2022 door Redactie

Sinds begin dit jaar worden de Swegon GOLD RX luchtbehandelingsunits standaard geleverd met warmtewielen, voorzien van nieuwe sorptietechnologie. Deze RECOsorptic warmtewielen stellen een nieuwe norm voor de prestaties van de sorptierotor. Gecombineerd met de “carry-over” regeling van de GOLD besturing, waardoor interne lekkage wordt geminimaliseerd, kan nu het volledige potentieel van de sorptierotortechnologie worden benut.

De warmtewielen, die door Swegon zelf worden geproduceerd, worden niet voor niets “energiewielen” genoemd. De prestaties van de energiewielen met de sorptiecoating zijn uitzonderlijk goed te noemen. Het rendement van vooral de latente energieterugwinning is erg hoog. Hoe hoger de latente energieterugwinning is, hoe lager de vraag naar koelvermogen in het koelsysteem zal zijn en hoe kleiner de koelinstallatie gedimensioneerd kan worden. In de winter zal door de vernieuwde sorptietechnologie de vochtterugwinning vanuit de retourlucht naar de toevoerlucht nog beter zijn. Dit heeft een positief effect op het binnenklimaat.

Omdat de energiewielen door Swegon zelf worden ontwikkeld en geproduceerd, wordt voor het wiel de beschikbare ruimte (breedte en hoogte) in de LBK volledig gebruikt. Dit biedt extra voordelen voor het totale rendement van de luchtbehandelingsunit.
De producten van Swegon worden in Nederland verkocht door Auerhaan-Klimaattechniek. Wilt u zelf kennis maken met de energiewielen van Swegon neem dan contact op met Auerhaan-Klimaattechniek.