Realiteitszin als basis voor een mooie toekomst!

Geplaatst op 14 mei 2020 door Redactie

Viessmann is al meer dan een eeuw actief in de verwarmingsbranche. Een toonaangevende fabrikant van klimaatoplossingen in de woningbouw en utiliteit. Nog steeds een echt familiebedrijf, opgericht in 1917 en met 12.000 medewerkers en een omzet van 2,5 miljard euro voor de hele Viessmann Group. Met recht spreken we dan over een grote speler in de markt. Met een heldere filosofie, gebaseerd op verantwoord en duurzaam ondernemen. Pionier en technologische gangmaker. Innoveren is voortdurend proces waarbij het al lang niet meer alleen draait om technologische hoogwaardige producten maar vooral om het bedenken van concepten en systemen.

Integrale aanpak

Jan Willem van der Velde, Sales Director bij Viessmann: "In een tijd waarin de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen is het van groot belang om realiteitszin te tonen. De energietransitie is in volle gang en daarbij moet een inhoudelijke discussie worden gevoerd op grond van argumenten. Er wordt zo hier en daar nog wel eens wat geroepen, bijvoorbeeld over energieneutraal in 2050 en over terugdringen van het gasverbruik. Kijk, verduurzamen is een must, daarover geen discussie maar neem dan ook mee hoe je een en ander wilt bereiken. De weg er naar toe is minstens zo belangrijk als het doel zelf. Zonder een integrale aanpak zal het succes uitblijven, zo is onze overtuiging."

“In een tijd waarin de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen is het van groot belang om realiteitszin te tonen”

Viessmann is een grote Europese speler waarbij de focus voor Nederland niet alleen meer is gericht op de industrie en de utiliteit maar steeds meer op de woningbouw. "Een markt waar kansen liggen en waarbij wij de vragen uit de markt als vertrekpunt nemen. Zowel als het gaat om nieuwbouw als om renovatie." Een voorbeeld: pratend over warmtepompen gaat het vaak over het geluidsniveau maar ook over prestaties en design of eigenlijk het gebrek aan design. "Kijkend naar onze toestellen voor de woningbouw durf ik te zeggen dat we daar een slag hebben gemaakt. Zowel qua prestaties als design en zeker ook het geluid. Maximaal 35dBA op 3 meter afstand."

Automatisch

Innovatief en inspelend op de veranderingen in de markt: het zit bij Viessmann in het DNA. Een voorbeeld: We moeten af van het gas maar dat zal nog enige tijd duren waarbij het gebruik van biogas en/of geïmporteerd gas een rol zal spelen. Gas met een andere samenstelling dus. De oplossing van Viessmann: de Vitodens 200-W, uitgerust met de Lambda Pro Plus Control verbrandingsregeling.

“Kijk, verduurzamen is een must, daarover geen discussie”

Bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement permanent hoog, maar er is meer. Zelfs bij een wijziging van het soort gas hoeft de optimale gas-luchtverhouding van de MatriX-cilinderbrander niet handmatig opnieuw door de installateur te worden ingesteld: deze bijzondere verbrandingsregeling zorgt er voor dat het toestel zich automatisch aanpast aan de nieuwe omstandigheden. Jan Willem van de Velde: "Het is maar een voorbeeld maar illustreert wel hoe Viessmann systemen op de markt brengt die in praktische zin op meerdere fronten een bijdrage leveren aan een betere toekomst. We create living spaces for generations to come … geen loze kreet maar een heldere visie."

Oplossingen

Concepten met warmtepompen, hybride systemen voor woningen en gestapelde bouw, all-electric, cascadesets of vloerstaande ketels … Viessmann biedt een scala aan producten en systemen, gebaseerd op een schat aan ervaring. Wist u bijvoorbeeld dat Viessmann al in 1978! met een warmtepomp op de markt kwam. Het gaat hier te ver om de zeer uitgebreide range van deze toonaangevende fabrikant voor het voetlicht te brengen. Kort weergegeven kun je stellen dat Viessmann individuele oplossingen biedt met efficiënte systemen en vermogens van 1,5 tot 120.000 kilowatt voor alle toepassingsgebieden en alle energiedragers.

Jan Willem van der Velde tot slot: "Het is en blijft in onze optiek van het grootste belang om zaken in samenhang te beschouwen. Een juiste afstemming en, nogmaals gezegd, op basis van realiteitszin en praktische toepasbaarheid acteren. Daar gaat het om."

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement