Een vuiltje aan de binnenlucht? De Renson Sense vertelt het!

Geplaatst op 09 november 2020 door Redactie

CO2 zie, ruik of voel je niet. Pas als het CO2-gehalte in de binnenlucht al te hoog is, word je suf of krijg je hoofdpijn.

Om preventief in te grijpen en tijdig te ventileren is een betrouwbaar apparaat nodig dat de binnenluchtkwaliteit meet. Renson ontwikkelde de Sense, een apparaatje dat constant het CO2-gehalte meet in een lokaal.
Duidelijke kleurcodes geven aan hoe het met de binnenluchtkwaliteit gesteld is en wanneer er actie moet worden ondernomen.
Dankzij de Sense heeft men een objectieve tool ter beschikking die aangeeft hoe gezond of ongezond de ruimte is waarin men zich bevindt.

De Sense meet overigens niet alleen CO2, maar ook vocht, VOS (schadelijke vluchtige organische stoffen), geluid (dB), temperatuur en licht in de ruimte. Met één blik op de Sense weet je meteen wanneer het tijd is om te ventileren in een klaslokaal, maar ook in een woning en op kantoor. Ook handig: alle parameters zijn in real time te volgen via de bijbehorende app voor de smartphone én ook de historie is in te zien. Op deze manier is te zien of een woning eventueel ook te kampen heeft met andere structurele problemen die dringend moeten  worden aangepakt.

Op www.renson.eu is te vinden welk Smartzone ventilatiesysteem het meest geschikt is.