Radson presenteert slimme elektrische radiatoren

Geplaatst op 12 februari 2018 door Redactie

De Europese EcoDesign richtlijn, bedoeld om het energieverbruik van elektrische apparaten te verminderen, bracht de evolutie van elektrische radiatoren in een stroomversnelling. Logisch, want sinds 1 januari 2018 mogen enkel nog elektrische radiatoren geproduceerd worden die aan deze strenge Europese normen voldoen. Om die reden werd het volledige elektrische Radson-gamma vernieuwd. Maak kennis met enkele gloednieuwe features die onze producten slim, gebruiksvriendelijk en energie-efficiënt maken.

Nieuw is bijvoorbeeld de ITCS-functie, wat staat voor ‘intelligent temperature control system’. Wil je het om 7u30 ’s morgens bijvoorbeeld 24˚C warm hebben, dan bepaalt de thermostaat zelf wat het meest energie-efficiënte verwarmingspatroon is om de gewenste temperatuur te halen. Een extra handige functie is de open raam detectie, waarbij een elektrische radiator bij een plotse temperatuurdaling (het openen van een raam) op korte termijn automatisch in standby gaat.

Dankzij de opkomst van deze “slimme” elektrische radiatoren, eventueel in combinatie met zonnepanelen, staat elektrisch verwarmen niet meer noodzakelijk gelijk aan hoog energieverbruik.
Daarnaast is een elektrische radiator gemakkelijk achteraf bij te plaatsen, wat zorgt voor een relatief lage installatiekost bij renovatie, en is het ideaal als bijverwarming. Kortom, een elektrische radiator is de ideale aanvulling van een totale verwarmingsoplossing, en vanaf nu ook volledig economisch verantwoord.