Radiatoren vanaf nu perfect te combineren met warmtepomp

Geplaatst op 01 oktober 2018 door Redactie

De gloednieuwe Ulow-E2 radiator van Radson, met zowel stralingswarmte als versterkte convectie (door middel van geïntegreerde ventilatoren), biedt ook bij de allerlaagste watertemperaturen het gewenste warmtecomfort.

Wie met hernieuwbare energie wil verwarmen, bijvoorbeeld via een warmtepomp, kiest per definitie voor verwarmen op zeer lage temperatuur (bijvoorbeeld 35°/30°C). Vloerverwarming werd daarbij de evidente keuze, want met traditionele radiatoren behaalde men bij deze watertemperaturen onvoldoende vermogen. De Ulow-E2 van Radson is een ultra lage temperatuur radiator, die op 35°/30° wél voldoende warmtecomfort garandeert, en dus ook garant staat voor een uitstekend rendement of COP (coefficient of performance) voor de warmtepomp. Het 'summer breeze effect' zorgt er daarbovenop voor dat ook frisse lucht kan circuleren. De Ulow-E2 kan dus ook in de zomer handig van pas komen en voor duurzame verkoeling zorgen.

Dankzij de Ulow -E2 van Radson kan je bovendien werken met één watertemperatuur waarin zowel vloerverwarming als radiatoren worden gecombineerd. Zo kan men genieten van de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator, én van alle voordelen van vloerverwarming. Verder betekent dit voor de installateur een hoger installatiegemak en een minder hoge investering voor de gebruiker in de hydraulische installatie.

Meer info