Radar toont ISSO-inspectie van toepassing warmtepompboiler

Geplaatst op 24 februari 2020 door Redactie

Maandag 24 februari jl. behandelde het programma Radar de toepassing van warmtepompboilers in een oud kantoorpand, dat op de begane grond is omgebouwd tot 22 fraaie starterswoningen. De bewoners klagen over hoge energiekosten, lauw tapwater en het feit dat de woning niet warm wordt. Ook wijzen de energieleveranciers de bewoners erop dat zij te veel energie verbruiken voor het aantal mensen dat er woont. De betrokken partijen hebben nog geen oplossing kunnen vinden voor de klachten. ISSO heeft op verzoek van Radar een inspectie van de installaties uitgevoerd.

Inspectie

De warmtepompboiler van elke woning bevindt zich in de technische ruimte van de woning. Op de verdiepingen bevinden zich bestaande woningen. Het kantoor dat op de begane grond gevestigd was (bouwjaar 1985) is één jaar geleden omgebouwd tot 22 fraaie starterswoningen. In de technische ruimte staat de volgende apparatuur in serie opgesteld: warmtepompboiler met 260 liter opslag, warmtewisselaar (overdracht van warmte naar vloerverwarming), transportpomp en een elektrische boiler. Na de elektrische boiler gaat de leiding weer terug naar de warmtepompboiler.

Met een warmtepompboiler wordt op energiezuinige wijze warmtapwater gemaakt. De warmtepompboiler is aangesloten op het ventilatiesysteem van de woning. De warmte uit de afgezogen ventilatielucht gebruikt de warmtepomp om het voorraadvat met warm water op te warmen. De warmtepompboiler en elektrische boiler worden gebruikt om de woning van zowel verwarming als warmtapwater te voorzien.

Uitzending

In de uitzending van Radar, van maandagavond 24 februari jl. op NPO 1 was de inspectie te zien die Jos de Leeuw, projectcoördinator bij ISSO, uitvoerde.
De uitzending en een verslag van de inspectie is terug te lezen op de website van ISSO.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement