R-Vent biedt met VentiScan inzicht in de verspreiding van aerosolen

Geplaatst op 03 december 2020 door Redactie

In samenwerking met VentiScan biedt R-Vent nu de mogelijkheid, met korting, een speciaal ontwikkelde CFD-scan te maken om inzicht in de verspreiding van aerosolen in een gebouw te krijgen. VentiScan maakt daarbij gebruik van de nieuwste inzichten en modellen op het gebied van CFD (Computational Fluid Dynamics). De tool maakt gebruikt van verschillende fysische modellen om de luchtstromen en aerosolen te analyseren en in kaart te brengen aan de hand van de laatste RIVM-inzichten.

Wanneer uit de analyse van de VentiScan blijkt dat er aanpassingen aan het ventilatiesysteem noodzakelijk zijn, dan biedt R-Vent een projectkorting voor het bewuste project. Bij de scan wordt gekeken naar de indeling van de ruimte, de ventilatie en de locaties van mensen. Hiermee krijgt u goed inzicht hoe mogelijke virusdeeltjes zich in uw ruimte kunnen verspreiden en wat u daaraan kunt doen.

Zo zorgen VentiScan en R-Vent gezamenlijk voor het antwoord hoe uw ventilatiesysteem of het systeem van uw relatie aangepast moet worden om de verspreiding van virussen in de gebouwde omgeving zoveel mogelijk te beperken.
Lees meer