Quatt een van de winnaars van grootste warmtepompcollectief

Geplaatst op 26 maart 2024 door Redactie

Amsterdam, 26 maart 2024 – Quatt, de scale-up in slimme warmtepompen, gaat de komende drie maanden samenwerken met Vereniging Eigen Huis. Quatt is een van de winnaars van de veiling voor de Collectieve Inkoop Warmtepomp. Leden en niet-leden van de vereniging krijgen vanaf dinsdag 26 maart via een collectieve inkoop de mogelijkheid voordelig een warmtepomp aan te schaffen. Vereniging Eigen Huis werkt samen met een aantal leveranciers om zo een landelijk dekkend netwerk te realiseren.

Quatt onderscheidt zich doordat de scale-up slimme warmtepompen ontwikkelt, produceert en installeert die aansturing krijgen van slimme software. De samenwerking met Vereniging Eigen Huis (VEH) is tot stand gekomen door een veiling, waarin de Amsterdamse scale-up als een van de beste partijen naar voren kwam. Daarnaast stelt VEH strenge criteria aan de partners waarmee zij samenwerkt, aldus Quatt-oprichter Marijn Flipse. “Onze certificering is doorgenomen, evenals de veiligheid en kwaliteit van ons product. Er is onder meer gekeken naar hoeveel werknemers en installateurs wij in dienst hebben, de financiële huishouding en naar onze communicatie naar de klanten toe. Dat voldeed allemaal aan de eisen van de VEH.”

Met de samenwerking boort Quatt een bredere markt aan, waarmee het bedrijf tegelijkertijd werkt aan het verder vergroten van de naamsbekendheid. “Samen met de Vereniging Eigen Huis zorgen we ervoor dat nog meer huiseigenaren op een betaalbare manier hun huis kunnen verduurzamen”, zegt Flipse die aanstipt dat zijn bedrijf de intentie heeft om voor een langere periode samen te werken met VEH. “We zijn trots dat we leverancier mogen zijn van het collectief van Vereniging Eigen Huis. Dankzij deze samenwerking komen we stap voor stap dichter bij ons doel om voor 2030 drie miljoen huishoudens te helpen met het verduurzamen van hun huis.”

Over Quatt
Quatt is een Amsterdamse scale-up in slimme warmtepompen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert Quatt Hybrid, een hybride warmtepomp aangestuurd door slimme software. Quatt is marktleider in Nederland op het gebied van hybride warmtepompen. Het onderscheidt zich door het design van de warmtepomp, de beste terugverdientijd en het gebruik van AI en software. Het snelgroeiende bedrijf heeft circa 150 medewerkers. Quatt is in 2021 opgericht door de broers Marijn en Bas Flipse. Zij hebben zich ten doel gesteld om in 2030 drie miljoen warmtepompen te hebben geïnstalleerd.

Doe de warmtepompcheck
Geïnteresseerd in een warmtepomp? Ga naar www.eigenhuis.nl/wpcheck. Via de warmtepompcheck op deze website is direct te zien of de woning geschikt is voor een warmtepomp. Is de woning geschikt? Dan is inschrijven direct mogelijk. Het persoonlijk aanbod wordt dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.