PV-testinstrument tot 15 A en 1500 V DC

Geplaatst op 07 augustus 2017 door Redactie

De Elektro Lijn I-V500w is een multifunctioneel testinstrument voor PV-installaties (zonnepanelen). Het toestel calculeert een I-V curve, een power curve met het maximale MPP-punt en meet alle parameters van zowel afzonderlijke panelen als een compleet systeem met een maximum van 1.500 V en 15 A.

Het instrument kan worden gebruikt voor het controleren van de kwaliteit van fotovoltaïsche panelen, alsmede voor het vergelijken van afzonderlijke panelen in een grotere installatie. Het toestel meet naast spanning en stroom tevens de intensiteit van de zonnestraling en de temperatuur van de panelen. De verzamelde data wordt vervolgens verwerkt en vertaald naar Standaard Test Condities (STC), zodat een vergelijking kan worden gemaakt tussen de gemeten waarden en de opgegeven waarden van de fabrikant.

Met de degradatie-functie kan worden gecontroleerd of de panelen voldoen aan de maximale jaarlijkse degradatie. Met de Wifi-connectie kan met de gratis HTAnalysis App (Android en iOS) een snelle analyse gemaakt worden van de string of van een enkel paneel. De app biedt ook een handige troubleshoot assistent. De data kan in de HT-cloud worden opgeslagen, zodat de gegevens niet verloren gaan en er gemakkelijk een professioneel rapport gemaakt kan worden met de bijgeleverde Topview software.