Propaan Chillers

Geplaatst op 06 juni 2017 door Redactie

Het toepassen van natuurlijke koudemiddelen als Propaan (GWP=3) in combinatie met energietransport via water neemt steeds meer toe. Om deze reden heeft Coolmark een eigen lijn Propaan Chillers op de markt gebracht. Een 100% veilige Plug and Play oplossing waarvan de COP tot wel 25% hoger is in vergelijking met een synthetisch koudemiddel als R410A (GWP=2088). De Coolmark Propaan Chiller is dus substantieel energiezuiniger met een 100% natuurlijk koudemiddel en niet milieubelastend.

Deze range luchtgekoelde Propaan Chillers bestaat uit een complete serie van 5 tot 1.340 kW en is geschikt voor zowel Klimaat- als Koeltoepassingen. De Chillers zijn uitgevoerd met semi-hermetische compressoren welke speciaal ontworpen zijn voor werking met het milieuvriendelijke Natuurlijke Koudemiddel R290 en gemonteerd in een robuuste weersbestendige behuizing van gepoedercoat gegalvaniseerd plaatmateriaal voor plaatsing buiten.

Het koeltechnische gedeelte van de installatie is afgescheiden van het elektronische gedeelte d.m.v. een interne geluidgeïsoleerde gesloten behuizing en voorzien van een gasdetectiesysteem welke een EX centrifugaal ventilator aanstuurt in geval van calamiteiten.

Als verdamper worden RVS platenwarmtewisselaars toegepast welke werken met een elektronisch expansieventiel. Per koelcircuit wordt een platenwarmtewisselaar toegepast welke naast de benodigde zuiggasoververhitting tevens onderkoeling creëert wat de prestaties van de Chiller aanzienlijk verbetert en wat resulteert in een hogere COP en EER waarden. De condensors zijn voorzien van hoog efficiënte en geluidsarme EC ventilatoren.