Profiteer nú met de warmtepomp aroTHERM plus

Geplaatst op 19 oktober 2020 door Redactie

Vaillant’s nieuwe lucht-water warmtepomp aroTHERM plus maakt gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R290. Door de hoge aanvoertemperatuur kan de warmtepomp gebruikt worden met bestaande radiatoren.

De maximale aanvoertemperatuur ligt momenteel gemiddeld tussen de 55 en 60 graden. Met het koudemiddel R290 kun je een aanvoertemperatuur tot 75°C* behalen. De hoge aanvoertemperatuur zorgt dat de warmtepomp ook met bestaande radiatoren kan worden gebruikt.

Zekerheid op lange termijn

Daarnaast heeft het koudemiddel een bijzonder laag aardopwarmingsvermogen. De warmtepomp is vrijgesteld van de F-gasverordening voor de hele EU. Op deze manier kan de warmtepompoplossing op lange termijn veilig worden gebruikt.

Met slechts 28 dB(A) op een afstand van 3 meter in de fluistermodus voldoet de buitenunit aan de nieuwste geluidseisen en kan worden geplaatst in een dichtbebouwde buurt. De aroTHERM plus voldoet aan alle nieuwe wet- en regelgevingen en komt in aanmerking voor subsidie. Dit maakt de warmtepomp ideaal voor renovatieprojecten.

Eenvoudige installatie

Twee personen kunnen de aroTHERM plus (buitenunit) en de uniTOWER plus (binnenunit met een wateropslag van 190 liter) binnen één werkdag installeren.

PLUSdeal campagne

Profiteer nú van de tijdelijke actie gedurende de PLUSdeal campagne: ontvang 100 extra Vaillant bonusspaarpunten bij registratie van de aroTHERM plus.

*Dit is een kengetal dat verwijst naar de technische mogelijkheid van de warmtepomp. Houd er rekening mee dat aanvoertemperaturen hoger dan 65°C de warmteafgifte en efficiëntie van de warmtepomp aanzienlijk verminderen. Daarom raden we ten zeerste aan om systemen te ontwerpen met een aanvoertemperatuur tot max 65°C.