Prefab schoorstenen voor rijwoningen

Geplaatst op 31 mei 2017 door Redactie

Met de ECONEXT® Qi biedt Cox Geelen een unieke ronde prefab schoorsteen aan voor plaatsing in de seriematige woningbouw, speciaal voor de eengezinswoning, en past op elk dak. De schoorsteen combineert diverse doorvoeren wat zeker ten goede komt aan de uitstraling van de woning. Deze ECONEXT® Qi prefab schoorsteenoplossing kan toegepast worden bij renovatie en nieuwbouw. De oplossing wordt aangeboden als complete set met een kap, dakopstand en aansluitpijpen. De ECONEXT® sQ schoorsteen is de vierkante variant. Beide zijn ze voorzien van een speciale matte poedercoating met een hoge kleurvastheid en hardheid.

De ronde ECONEXT® Qi schoorsteen combineert de concentrische rookgasafvoer- en verbrandingsluchttoevoer pijp van de HR-ketel, het kanaal van de mechanische ventilatie en de pijp voor de rioolontluchting. De schoorsteen is gemaakt van aluminium en is beschikbaar in de kleuren zwart en terracotta.

Deze ronde vorm heeft ook een gunstig effect op de invloed van de wind. Door zijn natuurlijk vorm is fluiten van de wind niet aan de orde. Verder zorgt ‘rond’ voor slechts 1 model, getekend en gespiegeld is niet nodig, draaien totdat de juiste positie is verkregen. Dit kan zelfs in de woning nog bij het aansluiten van bijvoorbeeld de cv-ketel. De dakopstand is in alle gangbare hellingshoeken leverbaar en standaard voorzien van een loodvrije slab aan de onderzijde. Voordelen zijn licht van gewicht, snel te verwerken en geen loodstrepen op de pannen na verloop van tijd.

Er dient geen rekening te worden gehouden met faalkosten en tijdverlies door het gemak van installeren van de aansluitpijpen. De onderzijde van de schoorsteen is namelijk voorzien van snapfingers, slechts een kwestie van de pijpen aan de kap klikken.

Ga voor meer info naar de website van Cox Geelen.