‘Praten’ tegen je doucheknop

Geplaatst op 30 september 2021 door Redactie

„Het meest bijzondere van de nieuwe badkamer die we bij de plaatselijke tandarts geïnstalleerd hebben, is dat de Aqualisa Touch doucheknop via Google bediend kan worden”, vertelt Eelke Keersemaker van Sanimex Design uit Heikenszand. De tandarts heeft praktijk aan huis en bij de praktijk wilde hij de badkamer aangepast hebben. „Hij koos voor Aqualisa Touch smart mixer shower. Dit is een complete set van douchekop, handdouche en een doucheknop die handmatig, via een app of met spraak te bedienen is.”

„We hebben de complete installatie van de badkamer verzorgd”, laat Keersemaker weten. „Hier hebben we niet alleen de benodigde materialen geleverd, maar dit hele project aangenomen. Dus hebben we van a tot z en alle werkzaamheden verricht, van sloop, demonteren, leidingwerk, tegelwerk, montage en afmontage tot het plafond.” De tandarts wilde de badkamer vernieuwd hebben omdat de Aqualisa Touch hem erg handig leek. Hij heeft hiervoor gekozen op aanbeveling van Keersemaker. „Hij vindt het bedieningsgemak heel handig want als hij met de hond naar het strand geweest is, kan hij die meteen beneden douchen”, laat Keersemaker weten. „Omdat de douche op afstand te bedienen is, kan hij de hond douchen zonder zelf nat te worden.”

Comfortabel en veilig

Ideaal van deze douchknop is dat deze te programmeren is voor meerdere personen. Dit is zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Je klikt op de foto van je kind en de douche gaat aan op de gewenste temperatuur. De temperatuur en het aan- en uitzetten kan ook via de tablet. Dat is bijvoorbeeld handig zoals in het geval van de tandarts, om je huisdier onder de douche te zetten.

„Omdat de douche op afstand te bedienen is, kan hij de hond douchen zonder zelf nat te worden.”

Maar in de zorg is het ook handig om de cliënten te douchen zonder zelf nat te worden. Op de box is een maximale temperatuur in te stellen om te voorkomen dat het water te heet wordt, dat voorkomt verbranding bij kleine kinderen of cliënten in de zorg.


Complete set

De Aqualisa Touch is als complete set leverbaar, inclusief verdeelbox en slang. „Bij de ketel komt de verdeelbox voor koud en warm water, daar komt het water gemengd uit”, legt Keersemaker uit. „Het gemengde water van de juiste temperatuur gaat naar de douchekop die handmatig te bedienen is, maar ook te bedienen is met een tablet, telefoon of via spraak. Veel mensen zijn al gewend om apparaten via de app of spraak te bedienen. De app is op verschillende telefoons te zetten, dus iedereen kan hem bedienen.”

Omschakelbaar

Een voordeel is de outlet a en b. Die zijn door middel van een klein knopje omschakelbaar. Bij een reguliere inbouwkraan kies je voor positie 1 voor de douchekop en positie 2 voor de handdouche. Die keuze maak je één keer en die is niet meer omschakelbaar. Bij een digitale knop kan dat wel. Dat is het grote voordeel. Het maakt niet uit op welke leiding je hem aansluit.

„De doucheknop werkt ook mee aan energie- en waterbesparing, omdat de tijdsduur van het douchen in te stellen is.”

Je hoeft maar één leiding te trekken naar de hoofddouche en de handdouche en een klein snoertje voor de bediening. Het is dus heel makkelijk te installeren. De knop heeft een aanwezigheidssensor. Als er niemand onder de douche staat, stopt die vanzelf. De knop is geheel naar wens te programmeren. Stel je bent wezen hardlopen. Dan kun tegen Google zeggen: Over 3 minuten de douche aan. Het water is op de juiste temperatuur als je onder de douche stapt. Bij renovatie is het ook makkelijk aan te passen aan de bestaande situatie. Eén van de koud- of warmwaterbuizen hoeft maar gebruikt te worden. Er is ook een renovatiekit die over de bestaande leidingen past.


Besparing

„Mensen die van gadgets houden, vinden de Aqualisa Touch fantastisch”, aldus Keersemaker. „Maar het is meer dan alleen een speeltje. De doucheknop werkt ook mee aan energie- en waterbesparing, omdat de tijdsduur van het douchen in te stellen is. Ieder lid van het gezin kan zien hoeveel kosten hij of zij gemaakt heeft met het douchen. Het gaat om bewustwording. In deze tijd willen mensen weten waar ze mee bezig zijn en waarop ze geld en energie kunnen besparen. Korter douchen bespaart niet alleen kosten, het is ook beter voor het milieu. Dat is mooi inzichtelijk te maken.” Besparing door bewustwording, maar ook omdat je onder de douche gaat als de juiste temperatuur bereikt is. Dus nooit meer onder een koude straal. Dat geeft extra comfort.

Eenvoud in bediening en installatie

De bediening van de Aqualisa Touch is heel eenvoudig. „Iemand die hulpbehoevend is maar nog wel op een knop kan drukken of kan praten, kan zichzelf weer zelfstandig douchen en heeft zo meer privacy”, vertelt Keersemaker. “Ook de installatie is heel eenvoudig. De box kan tot een afstand van 12 meter van de badkamer geplaatst worden. De box koppel je aan wifi. Mocht er een storing zijn, dan kunnen we vanuit de fabriek in Engeland inloggen en zien wat er aan de hand is, de juiste diagnose stellen en eventueel vervangende onderdelen opsturen.” Het onderhoud is eveneens eenvoudig. De zeefjes zijn makkelijk te reinigen, waardoor het apparaat minder gevoelig is voor kalk. Verder is de temperatuur enorm stabiel. Die wordt 200 keer per seconde gecontroleerd. Die reageert zo snel dat je de temperatuurschommeling niet eens voelt. “Kortom: besparing, veiligheid en comfort via één knop.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement