Praktijkboek Studenteneditie ISSO-Referentiedetails uitgebracht

Geplaatst op 21 september 2021 door Redactie

ISSO heeft het Praktijkboek Studenteneditie ISSO-Referentiedetails uitgebracht, nadat het kennisinstituut de kennis recent heeft herzien. Het boek helpt met het ontwerpen en toetsen van bouwtechnische details.

De kennis is speciaal bedoeld voor het bouwkundig onderwijs. Regelgeving en bouwpraktijk zijn in het boek verenigd in herkenbare bouwkundige oplossingen. Deze speciale Studenteneditie is al sinds de allereerste uitgave een groot succes onder studenten van zowel mbo- als hbo-opleidingen. ISSO heeft de kennis van SBRCURnet (vakgebied Bouw) eind 2017 overgenomen voor beheer en verdere ontwikkeling, waaronder de Studenteneditie Referentiedetails.

Diverse typen bouw

Deze geactualiseerde versie bevat een uitgebreide beschrijving van bouwfysische en bouwtechnische uitgangspunten voor de bouwkundige detaillering van gebouwen. De kern van dit boek bestaat uit een ruime selectie van ISSO-Referentiedetails op het gebied van stapelbouw, gietbouw en houtskeletbouw. Daarnaast is een selectie van passiefhuis- en renovatiedetails opgenomen. Bij elk ISSO-Referentiedetail is aangegeven waar dit toepasbaar is. Ze zijn onderverdeeld in:

– funderingsdetails;
– vloerongebonden details;
– vloerdetails;
– dakdetails.

Bestellen

Het nieuwe Praktijkboek Studenteneditie ISSO-Referentiedetails is in september 2021 verschenen. Deze uitgave is alleen op papier verkrijgbaar. Het boek is te bestellen via isso.nl.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement