Praktijk biedt voor ieder probleem een oplossing. Altijd!

Geplaatst op 22 februari 2023 door Redactie

Beveja: ventilatoren en luchtbehandeling

Beveja, al ruim vier decennia een bekende speler in de installatiemarkt. Ventilatoren, luchtbehandelingskasten, dakventilatoren, ventilatorboxen, roosters, spiromaterialen, flexibele slangen en regelapparatuur. Een echte totaalleverancier, met voor ieder project of probleem een oplossing. “En soms wel meer dan één”, zegt Bart-Jan Jansen die samen met zijn vrouw Nathalie Beveja runt. Met uiteraard een aantal deskundige medewerkers. “Gelijk dat maar even duidelijk maken, zonder goede mensen kom je er niet. Je moet het samen doen, er samen voor gaan. Ongeacht welke functie je hebt.“ De woorden van Bart-Jan passen bij de waarden van een familiebedrijf zoals Beveja nog steeds is en zal blijven, zo is de vaste overtuiging.

Riky

Bart-Jan nam een paar jaar geleden het stokje over zijn vader Bert. Moeder Riky werkte ook al haar hele leven in bedrijf maar daar kwam november vorig jaar plotseling en onverwacht een definitief einde aan toen moeder, echtgenoot en oma Riky overleed. Inmiddels, en dat was het plan toch al, is Nathalie ook werkzaam bij Beveja. Zij werkte de afgelopen jaren bij diverse bedrijven en brengt veel ervaring binnen als het gaat om administratie, sales en service. Enthousiast en vol passie.

„Beveja heeft onlangs ventilatoren geleverd voor de grootste fietsenstalling ter wereld.”

“Op de eerste plaats maken wij waar wat we beloven. Het beste bewijs: kijk naar ons grote vaste klantenbestand. Zowel kleine als grote. De klanten weten wat ze aan ons hebben en dat geldt ook omgekeerd”, vertelt Nathalie. Bart-Jan vult aan: “Wij zijn totaalleverancier en weten op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling heel goed wat er in de markt speelt. We hebben een enorme dosis ervaring en daarnaast leer je altijd weer bij. Voor ieder probleem is een oplossing, altijd en vaak wel meer dan één. En de oplossing is vrijwel altijd terug te voeren op je praktijkervaring. Dat houdt het ook spannend en leuk.

Eigen productie en label

Een groot deel van de ventilatoren produceert Beveja volgens haar eigen hoogwaardige specificaties, met een private label onder de naam S-Vent Q-Label. De garantie voor een hoge kwaliteit. En die kwaliteit geldt uiteraard ook voor alle andere producten van Beveja. Over de huidige markt zegt Nathalie: “Er is sprake van een behoorlijke fluctuatie en ik denk niet dat dat op korte termijn zal veranderen.

,,Korte lijnen, daar houden wij van. En onze klanten ook.’’

Door de corona is er, gelukkig, wel veel meer aandacht voor de luchtkwaliteit gekomen. Ventilatie en luchtkwaliteit … het stond toch meestal aan het einde van de rit. Al gebiedt de eerlijkheid op te merken dat het ook nu weer een beetje lijkt te blijven hangen. De urgentie is er, voor een aantal partijen, blijkbaar weer vanaf. Genoeg werk aan de winkel dus, zou ik zeggen.”

Flexibiliteit

Snel kunnen inspelen op wat een klant vraagt, ook als dat in een later stadium van een project toch weer wat anders moet. Bij Beveja weten ze daar wel raad mee. Bart-Jan: “Een kwestie van flexibiliteit en service. Je hoort het natuurlijk wel veel, maar alleen je klanten weten precies hoe wij invulling aan die begrippen geven. Geen loze kreten, maar actie wanneer nodig.” Nathalie: “Korte lijnen, daar houden wij van. En onze klanten ook.”

Verandering

Voor Beveja wordt 2023 een jaar van veranderingen, of liever aanpassingen en verbeteringen. En dan gaat het onder meer over automatisering en digitalisering. “Want op dat gebied hebben we zeker nog wel een paar grote slagen te maken. Daar wordt nu hard aan gewerkt, bijvoorbeeld met opzetten van een klantenportaal. Slimmer en efficiënter werken, daar heeft de klant belang bij en wij ook.”

,,Slimmer en efficiënter werken, daar heeft de klant belang bij en wij ook.’’

Beveja: voor kleine en grote projecten. Een voorbeeld: ventilatoren geleverd voor de grootste fietsenstalling ter wereld, vlak bij het Centraal Station in Utrecht. Met ruimte voor meer dan 12.000 fietsen. Bart-Jan: “Natuurlijk was dat een bijzonder project en daar zijn we dan ook best trots op. Maar vooral als motivatie om hard te blijven werken aan innovatieve oplossingen als het gaat om ventilatie en luchtbehandeling.”

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement