Pon Power introduceert Cat Solar zonnepanelen

Geplaatst op 24 januari 2019 door Redactie

Gedreven vanuit de energietransitie hebben Pon Power en Caterpillar de volgende stap gezet om gebruik te maken van duurzamere energiebronnen. Naast emissiereductie door middel van zuinigere en schone motoren ligt de focus van Pon Power ook op de kansen die de energietransitie met zich meebrengt. Met de introductie van de Cat Solar zonnepanelen biedt Pon Power – als eerste Caterpillar dealer in Europa – ondernemers en instanties een duurzaam alternatief voor het opwekken van stroom.

Meer efficiency

De Cat Solar zonnepanelen maken gebruik van de Thin Film Technology Advantage. De opbrengst van een Thin Film modulesysteem kan tot 10% hoger zijn dan die van de beste multikristallijne zonnesystemen. Daarnaast hebben ze het huidige wereldrecord voor CdTe PV-module efficiency op naam - waarbij maar liefst 18.2% efficiency behaald kan worden - bij meer geavanceerde grote modules. Cat Solar zonnepanelen bieden de mogelijkheid om grotere vermogens op een relatief kleine netaansluiting te realiseren. Daarnaast kan door het innovatieve systeem meer vermogen geïnstalleerd worden op een kleiner dak. De zonnepanelen zijn volledig ontwikkeld in de Verenigde Staten, waarbij zowel de kwaliteitsconstructie als het innovatieve design een belangrijk uitgangspunt zijn. Ook wanneer er sprake is van een warm klimaat, vochtige omstandigheden of schaduw, produceren de Cat Solar zonnepanelen meer energie. Met als gevolg lagere kosten.

Totaaloplossing

Cat Solar zonnepalen zijn volledig te integreren met huidige installaties zoals een warmtekrachtinstallatie of noodstroomvoorziening. Bovendien worden de Cat Solar zonnepanelen geleverd met Cat garantie en is monitoring en performance bewaking mogelijk. Meer informatie: pon-cat.com/zonnepanelen.

Firma Diepstraten installeert als eerste klant Cat Solar

Eigenaar Jan Diepstraten van firma Diepstraten tuinbouw uit Etten-Leur: “Veel van het werk op onze kwekerijen wordt gedaan door buitenlandse seizoenwerkers. Om hen onderdak te bieden wilden we op het terrein een 42x18 meter groot verblijf bouwen. Dat vond de gemeente goed, maar wel onder de voorwaarde dat de energievoorziening duurzaam zou worden. Een mooi initiatief, maar wel nieuwe materie voor ons.” Omdat Diepstraten ook een Cat warmtekrachtkoppeling centrale had staan was de koppeling met Cat Solar snel gemaakt. De opbrengst van de 1011 hightech Cat Solar panelen, die geïnstalleerd zijn, is een jaarlijkse energieproductie van 112,5 MWh. Dat is meer dan Diepstraten nodig heeft voor zijn verblijf. Het overschot levert hij aan de kas, waarmee hij een besparing realiseert op zijn stroomverbruik in de kas. Bovendien werd de investering aangevuld met de SDE-subsidie die Diepstraten heeft aangevraagd.