Oxygen2: in iedere klas zuivere lucht

Geplaatst op 12 december 2018 door Redactie

Scholen worstelen met hun binnenklimaat: Open ramen zorgen op koude dagen voor tocht, in de zomermaanden blijft warmte juist hangen.

Zodra de luchtkwaliteit in een ruimte afneemt, reageert ons lichaam direct. In een bedompte ruimte krijg je bijvoorbeeld hoofdpijn, ook is het lastiger om je goed te blijven concentreren. Allergische reacties, benauwdheid en andere luchtwegproblemen komen ook regelmatig voor in ruimtes die slecht geventileerd zijn. Ventilatiespecialist Jaga komt met de oplossing: Oxygen2.

Scholen worstelen met hun binnenklimaat en het beheer daarvan. Open ramen zorgen op koude dagen voor tocht, in de zomermaanden blijft warmte juist hangen omdat de ramen aan het eind van de dag dicht moeten. En wie controleert na een lange schooldag eigenlijk of alle ramen goed zijn afgesloten? Kortom: ventilatie vraagt veel aandacht op school.

Oxygen2 is een gezonde, gebruiksvriendelijke oplossing voor bestaande en nieuwe gebouwen. Het volautomatisch systeem zorg voor een kringloop van zuivere lucht in de kamers. Iedere ruimte krijgt zijn eigen installatie met eigen sensoren, want Oxygen2 werkt decentraal. De intelligente technologie meet voortdurend de luchtkwaliteit en temperatuur. Om het binnenklimaat op peil te houden, schakelt het systeem zichzelf automatisch in.